Go Back
מתכון בייגלה ביתי קל ומהיר להכנה

מתכון בייגלה ביתי קל ומהיר להכנה

אין על בייגלה גדול חם וטרי שרק עכשיו יצא מהתנור - בעל קרום קשה אך לא פריך מבחוץ!
ציון 4.84 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: רותם אילן גור

ציוד

כוס: כוס חד"פ לשתיה קרה.

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח (רגיל מנופה)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים ( תמיד כדאי להתחיל בפחות ולהוסיף במידת הצורך)
  • 2 כפיות מלח

לטבילה:

  • מים בסיר
  • 4 כפות דבש
  • 2 כפות אבקת סודה לשתיה

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • נלוש היטב את החומרים (בלי המלח) ובסוף נרצה להוסיף את 2 כפיות המלח.
  • נכסה ולתת לבצק מנוחה של 10 דקות.

לטבילה:

  • בינתיים נרתיח מים בסיר. כשרותח נוסיף למים 4 כפות דבש ו-2 כפות אבקת סודה לשתייה.
  • נערבב היטב וננמיך את הלהבה.
  • נכין את צורות הבייגלה ונכניס אותם למים החמים כחצי דקה מכל צד.
  • נוציא בעזרת כף מחוררת ונעביר אותם לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • נפזר עליהם שומשום/זעתר/מלח.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבייגלה שזוף ויפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.