Go Back
עוגת אלפחורס בקלי קלות

עוגת אלפחורס בקלי קלות

עוגת אלפחורס בשילוב שוקולד לבן, קוקוס וריבת חלב. טעימה, מרעננת ומפנקת במיוחד!
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: אושרת מצליח

המצרכים

בצק:

  • 1 חבילה חמאה (100 גרם)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • ½1 כוס קורנפלור
  • ½ כוס קמח
  • ½ כף אבקת אפייה
  • 2 כפות קוקוס

מוס שוקולד לבן וקוקוס:

  • 2 חבילות שוקולד לבן (200 גרם )
  • ¼ כוס חלב
  • 3 חבילות שמנת מתוקה (750 מ"ל )
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס קוקוס

ציפוי ריבת חלב:

  • ריבת חלב (200 גרם )
  • 2 כפות חלב

קישוט:

  • ½ כוס קוקוס (או יותר לפי הצורך)

אופן ההכנה

בצק:

  • בקערה לעבד את חומרי הבצק לבצק אחיד
  • להדק לתחתית התבנית.
  • לאפות ב160 למשך 20 דק - ולצנן מעט.
  • למרוח חצי צנצנת ריבת חלב על תחתית הבצק החמימה.
  • לפזר מעל 2 כפות קוקוס לצנן לגמרי .

מוס שוקולד לבן וקוקוס:

  • במיקרו להמיס 200 גרם שוקולד לבן + רבע כוס חלב ולצנן.
  • במיקסר להקציף 3 שמנת מתוקה כוס חלב וחבילה אינסטנט וניל לקרם רך.
  • להוסיף כוס קוקוס ואת תערובת השוקולד הלבן להקציף קלות לאיחוד.
  • לשפוך לתבנית ולצנן למשך הלילה או לפחות 4 שעות בהקפאה (אם אין זמן).

ציפוי ריבת חלב ולצפות:

  • לחמם במיקרו חצי צנצנת ריבת חלב ו 2 כפות חלב לתערובת קצת פושרת ערבוב קל ולמזוג על העוגה.
  • להקפיא ל 10 דק כדי שהציפוי יתייצב.
  • לנתק את העוגה מהתבנית לקשט את השוליים בקוקוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.