Go Back
קציצות בשר עם פטריות ואטריות אורז

קציצות בשר מנצחות עם פטריות

קציצות בשר עם אטריות אורז ברוטב פטריות וסויה. ארוחה עשירה שמכינים בקלות!
ציון 4.08 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

המצרכים

  • אטריות אורז רחבות/אטריות רגילות/פסטה (400 גרם)
  • פטרוזיליה (לפי הטעם)

לקציצות:

  • ½ קילו בקר טחון (אפשר עוף מי שרוצה)
  • 1 בצל (קטן קצוץ לא מגורד)
  • 1 חופן פטרוזליה ועלי כרפס (קצוצים)
  • 2 כפות פירורי לחם (רגילים לא מוזהבים)
  • 2 כפות סודה מוגזת (מבקבוק לא אבקה )
  • 1 כף שמן
  • 1 ביצה
  • מלח (קורט)
  • ¼ כפית פלפל שחור (טחון דק)
  • 1 כפית ראס אל חנות (או תבלין לקציצות שיש לכם)

לרוטב:

  • ¼ כוס שמן
  • 1 בצל (קצוץ)
  • 1 שן שום (כתושה)
  • ½ כפית כורכום
  • 1 סלסלת פטריות חתוכות (250 גרם)
  • 2 כפות רוטב סויה/טריאקי
  • ½1 מים רותחים
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • לערבב היטב את כל מרכיבי הקציצה - להניח במקרר לרבע שעה קירור.
  • את הקציצות לטגן ברבע כוס שמן במחבת, דקה מכל צד ולהניח בצד.
  • נעבור לרוטב, בסיר רחב מטגנים ברבע כוס שמן בצל קצוץ עד להזהבה.
  • להוסיף שן שום כתושה, חצי כפית כורכום ולערבב.
  • להוסיף סלסלת פטריות חתוכות, 2 כפות רוטב סויה או טריאקי ומערבבים.
  • להוסיף כוס וחצי מים רותחים מהול בכפית אבקת מרק עוף, פלפל שחור גרוס.
  • להניח את הקציצות המטוגנות ברוטב מעל הפטריות ולערבב בעדינות, מבשלים על להבה נמוכה 20 דקות.
  • בינתיים להרתיח סיר עם מים מעט שמן ומלח.
  • ולהרתיח חצי חבילת אטריות אורז רחבות או ניתן להמיר לפסטה או אטריות רגילות - מסננים מהמים.
  • להוסיף אותם לסיר הקציצות, להטמיע אותם ברוטב בעדינות.
  • לבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה, מפזרים פטרוזיליה יבשה ומכבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.