Go Back
+ servings
פיצה ביתית

בצק פיצה מושלם מקמח כוסמין

מתכון מושלם של בצק פיצה ביתית מקמח כוסמין קריספי, רוטב עגבניות עשיר ומעטה מוצרלה נוטף! הכנה קלה, אפייה קצרה, תוספת שאוהבים – ויש לכם ארוחת ערב כיפית, טעימה ובריאה
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
כמות 3 מגשים בינוניים
באדיבות: עידית מרום

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 קילו קמח כוסמין
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים
  • ½ 1 כפיות סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • ½ כוס שמן זית
  • 3 כוסות מים פושרים

לרוטב עגבניות:

  • 1 כף שמן זית
  • 2-3 עגבניות תמר טריות קלופות וקצוצות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות רכז עגבניות (mutti בשפורפרת מצויין)
  • ½ כפית אורגנו
  • ½ כפית מלח
  • מעט סוכר חום
  • ¼ כוס מים רותחים
  • תוספות שאוהבים: טונה, תירס, זיתים, פיטריות, בצל, וכו'

אופן ההכנה

  • לערבב את חומרי הבצק לפי הסדר הרשום, ללוש בידיים עד לקבלת בצק רך ודביק, להשאיר לתפיחה קצרה של 30 דקות במקום חמים.
  • כעבור 30 דקות לחלק את הבצק ל-3 חלקים ובידיים רטובות /משומנות לפתוח כל חלק על מגש מרופד בנייר אפייה
  • לרוטב העגבניות לטגן בסיר קטן עם כף שמן זית את העגבניות ושיני השום ולהוסיף רכז עגבניות, אורגנו, מלח, סוכר חום ומים רותחים. לבשל את הרוטב עד שהוא מסמיך.
  • להרכיב את הפיצות עם תוספות שאוהבים
  • להכניס לאפייה באמצע התנור על 190 מעלות טורבו 15-20 דקות לפי מידת הקריספיות הרצויה

הערות וטיפים

  • במתכון כאן יוצאות 3 פיצות נדיבות בגודלן, אך בהחלט כדאי להגדיל כמויות לפי הצורך, והרעב...
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.