Go Back
פשטידת כרובית

 פשטידת כרובית ללא קמח וגלוטן

שומרים על גזרה? מחפשים רעיון לבראנץ' טעים? קבלו מתכון גאוני של פשטידת כרובית פרווה ללא קמח וגלוטן בטעם מעלף של קוקוס, שקדים ועדשים כתומות. תענוג !
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 500 גרם פרחי כרובית חלוטים
  • 5 ביצים (רצוי אורגניות)
  • 1 כוס חלב קוקוס (240 מ"ל)
  • 1 כוס קמח עדשים כתומות (או פשוט לטחון עדשים הכתומות עד לקבלת אבקה דקה)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • תבלינים: כפית מלח, חצי כפית אגוז מוסקט, חצי כפית טימין יבש.

אופן ההכנה

  • לשמן היטב תבנית עגולה ולזרות 2 כפות קמח שקדים בתחתית.
  • לסדר בתבנית את פרחי הכרובית החלוטים.
  • בקערה גדולה להכין את הבלילה: לטרוף את הביצים עם חלב הקוקוס, קמח עדשים, אבקת אפייה והתבלינים.
  • לשפוך את הבלילה מעל פרחי הכרובית, ולשטח בעזרת כף. לפזר מלמעלה 4 כפות קמח שקדים טחונים ולאפות על חום של 170 כ-30-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.