Go Back
+ servings
לחמניות רכות במיוחד

לחמניות רכות במיוחד בטעם מופלא

לחמניות רכות ואווריריות! קלות להכנה וטעימות שכל הילדים אוהבים!
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
כמות 15 לחמניות
באדיבות: סוני יאיר

ציוד

מידה: כוס חד פעמי לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח רגיל מנופה
  • 2 כפות שמרים
  • 2 ביצים (L)
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כף דבש
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 4 כוסות מים חמימים (חובה)

אופן ההכנה

  • נערבב את הכל (חוץ מהמלח) במיקסר עם וו לישה במהירות 3 למשך 2 דקות (לא פחות).
  • נוסיף את המלח. נערבב עוד דקה אחת על מהירות 3.
  • לאחר מכן נגביר את המהירות ל 6-7 לעוד כ 5 דקות שלמות.
  • נוריד שוב למהירות מספר 3 במשך דקה אחת.
  • נרסס בתרסיס שמן את הבצק ונכסה עם ניילון .(אני משאירה את הבצק במיקסר ואך ורק מרימה את הוו לישה)
  • להתפיח את הבצק. (הוא תופח במהירות פחות מחצי שעה, בחורף ייתכן יותר)
  • נוריד את הוו שוב על הבצק ונערבב לחמישה סיבובים בלבד על מהירות איטית מאוד ואז נסגור.
  • נשמן משטח עבודה (שמן, לא קמח) ונכין מהבצק לחמניות או לחם, איך שרוצים.
  • נניח על תבנית עם נייר אפיה אין צורך לשמן. נמרח חלמון מעורבב עם כפית סוכר או דבש וכפית מים.
  • נמרח היטב ונפזר שומשום או קצח, מה שאוהבים.
  • נניח בצד להתפחה שניה בלי צורך לכסות.
  • נחמם תנור על טורבו בלבד ל 160 מעלות. נניח באמצע התנור. לשים לב ולאפות פחות או יותר 10 דקות
  • להוציא מהתנור ולכסות מיד עם מגבת, נשאיר פתח אוורור קטן להוצאת האדים

הערות וטיפים

כמות הנוזלים תלויה בכמה דברים, אבל היא תהיה בין 3 ל 4 כוסות, אז כדאי בד"כ, ובמיוחד באפיית חלות להוסיף את הנוזלים הדרגתית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.