Go Back
+ servings
עוגיות שיבולת שועל שוקולד

עוגיות שיבולת שועל שוקולד ממכרות

עוגיות שיבולת שועל שוקולד ממכרות יפנקו אתכן בטעמים עמוקים וקראנצ׳יים של פצפוצי שוקולד רכים, אגוזים מתפצפצים, קקאו עשיר, וסילאן טבעי ענוג. בוסט אנרגיה מושלם באמצע יום מתיש
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
כמות 25 עוגיות
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 2 כוסות שיבולת שועל שלמה ועבה (לא גרוסה ולא מהירת הכנה)
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • ½ כוס אגוזים / שקדים / חמוציות/ קוקוס / פצפוצי שוקולד מריר ( (מה שאוהבים))
  • כוס סוכר קוקוס/ סוכר קנים
  • 2 כפיות גדושות קקאו איכותי
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½ כוס שמן קוקוס (אורגני לא מזוכך)
  • 2 כפות טחינה גולמית/ חמאת בוטנים
  • 2 כפות סילאן טבעי
  • 1 ביצה (אורגנית)

אופן ההכנה

  • לערבב שיבולת שועל, קמח כוסמין, תוספת האגוזים/ שקדים/ חמוציות/ פצפוצי שוקולד מריר שבחרתם, סוכר, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
  • להוסיף שמן קוקוס, טחינה גולמית/ חמאת בוטנים, סילאן וביצה.
  • ללוש היטב בידיים רטובות, ליצור כדורים ולפחוס על תבנית מרופדת בנייר אפייה. לאפות בחום 170 בין 12-15 דקות. תלוי ברמת הפריכות הרצויה.

הערות וטיפים

  •  אפשר להפוך את העוגיות לטבעוניות בהחלפת הביצה ברסק תפוחים. בערך 4 כפות מחליפות ביצה אחת, אך קחו בחשבון שהן יצאו יותר רכות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.