Go Back
עוף בתנור עם תפוחי אדמה ומרינדה

עוף בתנור עם תפוחי אדמה ומרינדה

אחד המתכונים המובילים הוא עוף עם תפוחי אדמה ובטטה - זה מתכון קל ממש ולא מצריך זמן רב כדי להכין!
ציון 4.42 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: אלמוג בוהדנה

המצרכים

  • 1 עוף שלם חתוך לשניים (אפשר גם מחולק)
  • 3 תפוחי אדמה אדמה לבן (חתוך לקוביות)
  • 1 בטטה מתוקה גדולה (פרוסות)
  • 4 בצלים בינוניים (חתוכים לחצי)
  • 1 קופסת שימורים פטריות (400 גרם)
  • 1 חופן של שזיפים מיובשים

מרינדה :

  • 1 כף שום כתוש (גדושה )
  • ½ כוס סילאן
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף אבקת מרק (גדושה )
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • כף גריל עוף
  • 1 כוס מים
  • ½ כוס שמן

אופן ההכנה

  • שמים את תפוחי אדמה בטטה בצל פטריות ושזיפים בתבנית ומסדרים מעל את העוף.

מרינדה:

  • לערבב כל הרכיבים יחד ולשפוך מעל הכל.
  • לפזר קצת מלח גס על העוף עצמו.
  • מכניסים לתנור 200 מעלות למשך שעה - או עד שמשחים.

הערות וטיפים

מומלץ להגשה לצד אורז לבן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.