Go Back
קציצות ירק בתנור

קציצות ירק בתנור עם אורז מלא

מתכון מושלם של קציצות ירק בתנור בשילוב מנצח של תרד, גזר וקישוא עסיסיים ואורז בסמטי מלא ורך, שיציפו את הבית בניחוח מפתה ואתכם בטעם בריא מופלא
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 1 כוס אורז בסמטי מלא מבושל בטמפרטורת החדר
  • 1 קישוא גדול מגורר דק בפומפיה
  • 1 בצל מורכב דק בפומפיה
  • 1 בטטה קטנה מגוררת דק בפומפיה
  • ½ חבילה מדליוני תרד סנפרוסט מופשר סחוט ((400 גרם סה"כ))
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית אבקת שום/בצל יבש
  • ¼ כפית רבע כפית אגוז מוסקט
  • כוס קמח עדשים כתומות/קמח קינואה

אופן ההכנה

  • לסחוט את הירקות היטב מנוזלים, להעביר לקערה גדולה את האורז והירקות.
  • להוסיף ביצה, שמן זית, מלח, אבקת שום/בצל יבש, אגוז מוסקט, קמח עדשים כתומות/קמח קינואה. אם התערובת דלילה אפשר להוסיף עוד קמח עד לקבלת עיסה נוחה לעבודה.
  • להכין קציצות ולסדר על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות. להעביר לאפייה על חום של 175 מעלות למשך 20 דקות, להפוך ולאפות עוד 5 דקות עד שהקציצות מזהיבות.
  • מומלץ להגיש עם מטבל יוגורט/אבוקדו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.