Go Back
לחמניות שום ועשבי תיבול

לחמניות שום ועשבי תיבול

לחמניות שום ועשבי תיבול, רכות, מפנקות וטעימות שכל תוספת מיותרת!
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: שרה יוסף

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ כוס שמן קנולה
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שבבי בצל יבש ((אפשר בלי))
  • ½3 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמי 200 מ"ל)

לקישוט

  • ¾ כוס שמן זית
  • ½ כף שום כתוש
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 כפית פטרוזיליה יבשה
  • ¼ חבילה שמיר קצוץ

אופן ההכנה

  • מוסיפים לקערה שמרים יבשים, סוכר, וכוס של מים. ממתינים 15 דקות.
  • מוסיפים קמח ומים וללוש. מוסיפים את השמן והמלח ושוב ללוש עד שמתקבל בצק רך ונעים.
  • מתפיחים את הבצק כ-30 דקות, מוציאים את האוויר מהבצק ומתפיחים שוב עוד כ- 30 דקות.
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים אותו לכדורים. מקמחים מעט ונותנים לו לנוח מספר דקות.
  • להניח ולרפד תבנית עגולה בנייר אפיה.
  • לוקחים כדור מהבצק ויוצרים אתו צורה של נחש. חותכים ל-3 ומסדרים בתבנית. נותנים לו לתפוח 30 דקות.
  • להוסיף לקערה את השמן עם העשבי תיבול ומערבבים היטב.
  • מורחים את תערובת השמן ועשבי התיבול על הלחמניות בעדינות.
  • מעבירים לתנור ואופים על 200 מעלות בערך כחצי שעה. בסוף האפיה, מורחים שוב שמן זית עם עשבי תיבול.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.