Go Back
בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים

בצק שמרים טעים 

בצק שמרים רך, טעים ומשגע, עם 2 מילויים שונים, שכל ביס ממנו הוא חוויה מפנקת!
ציון 4.15 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: גיטה סלע

ציוד

מידת כוסות: חד פעמי שתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 1 כוס שמן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כף מלח
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה

  • את הקמח בקערת המיקסר להוסיף שמרים יבשים ולערבב
  • להוסיף סוכר שמן ביצים ומים בהדרגה 
  • להתחיל ללוש כאשר מתגבחש להוסיף את המלח
  • להמשיך לערבל בערך 10 דקות
  • לכסות את הבצק בניילון ולהכניס להתפחה במקרר עד שיתפח בערך שעה
  • להוציא מהמקרר ולמלא במה שאוהבים
  • להכניס לתנור מחומם מראש 200 מעלות עד הזהבה
  • מוציאים מהתנור ומורחים סירופ

מילוי שוקולד:

  • מחלקים את הבצק בערך 4-5 חלקים
  • פותחים כל חלק וממלאים את ממרח השוקולד שחר, או כל ממרח אחר שאוהבים
  • מפזרים מעל קינמון אם אוהבים
  • כאשר הצורה תפחה, למרוח ביצה בעדינות

מילוי תפוחים ואגסים:

  • 2 תפוחי עץ גרני סמית, 2 אגסים לקלף מהקליפה ולהוציא חרצנים
  • לחתוך לריבועים לשים בסיר קטן
  • להוסיף חצי כוס סוכר, 1 כף דבש, 1 כף סילאן, רבע כוס מים, - לשים על אש בינונית
  • להוסיף קינמון וצימוקים בערך חצי כוס
  • עד שהפרי מתרכך מכבים את האש שמים במסננת, נותנים להתקרר וממלאים בפירות

סירופ:

  • לשים בסיר קטן רבע כוס סוכר, חצי כוס מים על אש בינונית כ 10 דקות
  • להוסיף חצי מיץ לימון
  • מיד שכמוציאים את העוגיות מהתנור למרוח סירופ עם מברשת סיליקון

רעיון לצורה:

  • מרדדים ריבוע או עיגול, שמים מילוי עד האמצע
  • בבצק שנותר לחתוך רצועות ולגלגל את המילוי
  • את הרצועות שמים על הבצק שגלגלנו ועושים צורה חצי עגולה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.