Go Back
עוגת גבינה אפויה מתכון

עוגת גבינה אפויה גבוהה

עוגת גבינה אפויה גבוהה ומרשימה, ללא תחתית מים, טעימה וחגיגית לאירוח!
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: מרי שרעבי

ציוד

תבנית עגולה גודל 24
Advertisements

המצרכים

  • 7 ביצים (בטמפרטורת החדר)
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 חבילה גבינה 5% (750 גרם )
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף קמח תופח
  • גרידת לימון (מלימון שלם)

לקרם:

  • 1 גביע שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 כוס חלב
Advertisements

אופן ההכנה

  • לחמם תנור מראש על 200 מעלות.
  • נפריד את הביצים ואת החלמונים נשים בקערה נפרדת והחלבונים במיקסר.
  • נקציף את החלבונים ונוסיף בהדרגה את הסוכר ושקית הסוכר וניל עד שנקבל קצף יציב אך לא נוקש.
  • נטרוף את החלמונים בעזרת מטרפה עם השקית סוכר וניל שנשארה עד לקציפה אוורירית.
  • נוסיף את הגבינות ואת השמנת החמוצה ונערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
  • נוסיף את גרידת הלימון ונטמיע בעזרת ערבוב בבלילה.
  • נוסיף את היבשים: קורנפלור, אינסטנט פודינג ואת הקמח, ומערבבים עד לתערובת חלקה.
  • נוסיף את קציפת החלבונים בהדרגה ונקפל בעדינות את הקציפה עד שמקבלים תערובת חלקה.
  • ליצוק לתבנית העגולה אותה ריפדנו בנייר אפיה.
  • בתחתית התנור נשים תבנית עם מים.
  • מכניסים לתנור שחיממנו מראש ואופים במשך חמש דקות.
  • אחרי החמש דקות אפייה, להוריד את חום התנור ל-160 מעלות ולאפות לעוד כ - 60 דקות.
  • מכבים את התנור ולהשאיר את העוגה עוד 30 דקות בתנור בעודו כבוי.
  • נקרר את העוגה ונפריד בעדינות מהתבנית ונניח על כלי הגשה.

לקרם:

  • נכניס למיקסר את השמנת מתוקה אינסטנט פודינג וניל והחלב.
  • נקציף יחדיו עד קבלת קרם יציב וחלק.
  • כשהעוגה הצטננה נמרח בצורה אחידה על העוגה.
Advertisements

הערות וטיפים

אפשר להיות יותר יצירתיים ולזלף את הקרם במקום למרוח, וגם ניתן לקשט עם פירורי שוקולד מריר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.