Go Back
+ servings
חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)

חלה לשבת

חלה לשבת, חלה מתוקה, רכה ומפנקת שאי אפשר לקבל את השבת בלעדיה!
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
כמות 4 חלות
באדיבות: נאוה מלכה

ציוד

כוס מידה

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 ביצה
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • ½2-2 כוסות מים פושרים (או כמה שהקמח סופח)

למריחה על החלות:

  • 1 ביצה (מהולה במים)
  • 1 כפית סוכר
  • שומשום (לפיזור)

אופן ההכנה

  • נערבב את השמרים עם הקמח.
  • נוסיף את שאר החומרים מלבד המלח והמים.
  • נוסיף עכשיו לאט לאט את ונתחיל ללוש על מהירות נמוכה.
  • כשמתגבש לבצק נוסיף את המלח.
  • נגביר את המהירות לבינונית ונלוש עשר דקות לבצק רך ודביק מעט.
  • נוציא את הבצק למשטח עבודה ונלוש עוד קצת עם היד.
  • נכדרר עם הידיים לצורת כדור יפה, נשמן היטב ונכסה עם ניילון ומגבת.
  • נתחיל התפחה של בערך שעה, או עד הכפלת הנפח.
  • נוריד אוויר מהבצק ונתפיח שוב פעם כחצי שעה.
  • נעשה צורות ופעם נוספת נתפיח חצי שעה.
  • נמרח ביצה עם מעט מים וכפית של סוכר.
  • נכניס לתנור שחיממנו מראש ל 180מעלות - עד שמזהיב ומקבל צבע יפה.
  • חשוב מאוד! לא לייבש. נוציא את החלה היפיפייה שלנו, נתענג מהריח ונניח על רשת ונכסה בעזרת מגבת.

הערות וטיפים

"אני מכינה את הבצק בבוקר, עוטפת עם ניילון ושמה במקרר. אני חוזרת הביתה בשש בערב והבצק תופח כל כך יפה, מוציאה לשיש ונותנת מנוחה רבע שעה, ואז מחלקת לכדורים, עושה צורות ונותנת התפחה נוספת של שעה או עד להכפלת הנפח, יוצא מושלם!"
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.