Go Back
עוגת גבינה ללא הפרדת ביצים

העוגה שתיקח אתכם הכי גבוה שאפשר: עוגת גבינה ללא הפרדת ביצים (עם מרכיב מפתיע)

קבלו מתכון מהמם של עוגת גבינה ללא הפרדת ביצים עם מרכיב מפתיע של רבע כוס שמן בלבד!! מרשימה ביופייה, רכה ואוורירית, מפנקת במתיקות מענגת, והכי חשוב – גבוהה גבוהה וטעימה בטירוף
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: עינת חנניה

ציוד

כוס מדידה- חד פעמי קר
סיר ג'חנון 24

המצרכים

  • 6 ביצים
  • ¼ כוס שמן (לפי כוס מדידה חד פעמי קר)
  • ½1 כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 2 גביעי שמנת חמוצה של פעם
  • 4 כפות קורנפלור
  • ½1 כפות קמח תופח
  • גרידת לימון

אופן ההכנה

  • ** את המצרכים יש לשים בהדרגה, לפי הסדר הרשום**
  • להקציף את הביצים כ-3 דקות עד לאיחוד מלא. להוסיף שמן, סוכר וסוכר וניל תוך כדי ההקצפה. להקציף כ-3 דקות ואז להוסיף את הגבינה והשמנת. להקציף עד שהבלילה נהיית לבנה, לעצור ולהוסיף קורנפלור + כף וחצי קמח תופח, ולהמשיך להקציף עד לקבלת בלילה חלקה.
  • להוסיף גרידת לימון, לערבב עם מרית (הבלילה יוצאת מעט דלילה וזה בסדר!)
  • לחמם תנור ל-200 מעלות. נשמן את הסיר מעט, נשים נייר אפייה בחלק התחתון ובצדדים (כדי שהעוגה תישלף החוצה בקלות)
  • שמים כוס מים על תבנית מרובעת בינונית או גדולה, מניחים עליה את תבנית העוגה, שמים מעל העוגה נייר אפייה ואופים 5 דקות ראשונות על 200 מעלות. אחר כך מורידים ל-170 מעלות למשך 40 דקות. העוגה עולה יותר ויורדת מעט אחר כך, ועדיין תישאר גבוהה.
  • פותחים את התנור, מוציאים אדים ומשאירים 3 דקות פתוח ואז מוציאים את העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.