Go Back
קציצות עדשים כתומות

קציצות עדשים כתומות טבעוניות

קציצות עדשים כתומות טבעוניות עם ירקות וקמח חומוס, עשירות בחלבון וסיבים תזונתיים, יכניסו לכם קצת בריאות לצלחת בטעם מופלא ורך להפליא. מושלם בתוך כריך עמוס טחינה ירוקה או לצד פירה נימוח
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 1 כוס עדשים כתומות מבושלות ומסוננות מנוזלים
  • גזר גדול
  • 2 מקלות סלרי
  • 1 קישוא
  • 1 בצל
  • כוס ירק לבחירה: פטרוזיליה/שמיר/כוסברה/עירית
  • ¾ כוס קמח חומוס
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות שמן זית
  • תבלינים: גריל עוף, פפריקה מתוקה, מעט כמון ומעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת בכפית שמן זית.
  • בקערה גדולה מניחים את העדשים הכתומות, קוצצים את כל הירקות דק במעבד מזון וסוחטים היטב מהנוזלים ומוסיפים לקערה.
  • מוסיפים גם שמן זית וטחינה ומתבלים. מוסיפים קמח חומוס ומערבבים לקבלת תערובת רכה ומעט דביקה.
  • בידיים משומנות יוצרים קציצות ומסדרים על התבנית. מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות ל-20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 5 דקות נוספות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.