עוגת נוטלה מושלמת, שמכינים בקלות. הפינוק המושלם בכל רגע נתון!
ציון 4.13 על ידי 136 דירוגים
באדיבות: דבי וזאנה
ציוד
תבנית: אינגליש קייק גדולה
המצרכים
2ביצים
1כוס סוכר
½כוס שמן
½כוס שמנת מתוקה
½כוס חלב רותח
1כפית אבקת אפיה
½ 1כוס קמח
4כפות נוטלה
2כפות קקאו
אופן ההכנה
מערבבים במהירות את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה. תוך כדי ערבוב מוסיפים שמן חלב ושמנת.
מוסיפים את הקמח והאבקת אפיה ומערבבים עד לאיחוד.
מעבירים מחצית לתבנית אינגליש משומנת ולמחצית השנייה מוסיפים את הנוטלה והקקאו.
שופכים את התערובת על התערובת הבהירה בתבנית ובעזרת סכין יוצרים צורת שיש.
אופים בחום 180 כארבעים דקות.
הערות וטיפים
אין מיקסר? אפשר להסתדר בלי, ולערבב היטב עם כף או מערבל ידני או אפילו בידיים.
ניתן להוציא את העוגה ישר לאחר סיום האפייה אין חשש שתיפול. אבל מומלץ להשאיר אותה עוד רבע שעה בתנור לפני שמוציאים.
לגבי הסוכר אפשר לשים 1/2 כוס בלבד, העוגה תצא פחות מתוקה אבל מספיק. מי שרוצה קצת יותר מתוק אפשר להוסיף עוד 2 כפות. לסיכום: חצי כוס סוכר = מספיק מתוק, כוס וחצי סוכר = עוגה מתוקה מדיי. לא לשכוח שיש את הנוטלה המתוקה דיה.
יש להתשתמש בקמח רגיל, כי יש אבקת אפייה. אם יש לכם רק קמח תופח, לכו לפי הכלל הזה, 1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.