Go Back
עוגת נוטלה מהירה וסופר טעימה

עוגת נוטלה בחושה מהממת ומהירה להכנה

עוגת נוטלה מושלמת, שמכינים בקלות. הפינוק המושלם בכל רגע נתון!
ציון 4.13 על ידי 136 דירוגים
באדיבות: דבי וזאנה

ציוד

תבנית: אינגליש קייק גדולה

המצרכים

  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • ½ כוס חלב רותח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • ½ 1 כוס קמח
  • 4 כפות נוטלה
  • 2 כפות קקאו

אופן ההכנה

  • מערבבים במהירות את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה. תוך כדי ערבוב מוסיפים שמן חלב ושמנת.
  • מוסיפים את הקמח והאבקת אפיה ומערבבים עד לאיחוד.
  • מעבירים מחצית לתבנית אינגליש משומנת ולמחצית השנייה מוסיפים את הנוטלה והקקאו.
  • שופכים את התערובת על התערובת הבהירה בתבנית ובעזרת סכין יוצרים צורת שיש.
  • אופים בחום 180 כארבעים דקות.

הערות וטיפים

  • אין מיקסר? אפשר להסתדר בלי, ולערבב היטב עם כף או מערבל ידני או אפילו בידיים.
  • ניתן להוציא את העוגה ישר לאחר סיום האפייה אין חשש שתיפול. אבל מומלץ להשאיר אותה עוד רבע שעה בתנור לפני שמוציאים.
  • לגבי הסוכר אפשר לשים 1/2 כוס בלבד, העוגה תצא פחות מתוקה אבל מספיק. מי שרוצה קצת יותר מתוק אפשר להוסיף עוד 2 כפות. לסיכום: חצי כוס סוכר = מספיק מתוק, כוס וחצי סוכר = עוגה מתוקה מדיי.  לא לשכוח שיש את הנוטלה המתוקה דיה.
  • יש להתשתמש בקמח רגיל, כי יש אבקת אפייה. אם יש לכם רק קמח תופח, לכו לפי הכלל הזה, 1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה. 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.