Go Back
עוגת שוקולד שכבות עשירה ששווה כל ביס

עוגת שוקולד שכבות

מתאימה ליום הולדת, שבת או סתם כשבא לך משהו מתוק. כל ביס וביס חוויה!
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: אורטל עמרם

ציוד

תבנית: רינג מספר 24 או תבנית 24

המצרכים

  • 5 ביצים מופרדות
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • ½ כוס שמן קנולה
  • ½ כוס קקאו
  • 2 כוסות קמח תופח
  • ½ כוס חלב

לקצפת הלבנה:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 חבילה שוקולד חלב לבן (100 גרם)

לקצפת החומה:

  • ¼ כוס שמנת מתוקה
  • ¼ כוס חלב
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 חבילה שוקולד חלב (100 גרם )

למעטפת:

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)

לגנאש:

  • 1 חבילה שוקולד מריר/חלב (100 גרם)
  • ½ חבילה חמאה (50 גרם )
  • ½ כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • נתחיל בהפרדת הביצים. ואז נלוש בקערת מיקסר את החלמונים והסוכר, ונקציף עד לקצף תפוח.
  • לאחר מכן ב-3 פעימות נוסיף שמן וחלב, נקציף קצת.
  • ולנפות קמח וקקאו ומוסיפים לקערת המיקסר ונקציף במהירות בינונית טוב עד שחלק. נעביר לקערה.
  • כעת את החלבונים נשים בקערת מיקסר, ונקציף עם אבקת סוכר לקבלת קצף תפוח ולבן ורך. נקפל לתוך קערת השוקולד.
  • ניקח את התבנית שלנו, נשמן ונשפוך את התערובת ונאפה בחום 180 מעלות על תנור שחומם 10 דקות מראש.
  • נאפה למשך 40 דקות בערך או עד שהקיסם יוצא יבש.
  • נחכה שהעוגה תתקרר לחלוטין ואז נחלק אותה ל-4 עיגולים שווים.

לקצפת:

  • נשים בקערת מיקסר ונלוש פודינג, שמנת מתוקה, וחלב.
  • נקציף לקצפת יציבה, את השוקולד הלבן בפולסים של 30 שניות ככה ב-3 פעמים.
  • נחמם במיקרוגל עד שחלק וכל 30 שניות נערבב עם מזלג.
  • נמנע שהשוקולד יתגבש ושלא יהיו גושים. אחרי זאת נשפוך לקצפת ונערבב.
  • נעשה גם ככה עם הקצפת החומה.

הרכבה:

  • ניקח עיגול ושמים על מגש, נשים רבע כוס חלב ונבריש טיפה עם מברשת עם החלב.
  • נשים קצפת חומה ומעל עוד עיגול ונהדק.
  • נלוש את כל הקצפת הלבנה ונלוש עוד עיגול ואז את שארית הקצפת החומה.
  • מעל זה שמים עוד עיגול ונהדק, ואז שמים במקפיא לשעה.
  • אחרי זאת נקציף את 2 השמנת המתוקה לקצפת ונוציא את העוגה.
  • לצפות את כולה בקצפת גם מהצדדים וניישר שיהיה שכבה אחידה. מיד אחרי נכניס למקפיא לשעתיים.

גנאש:

  • נכין כעת את הגנאש ונצפה את העוגה על ידי שפיכה מלמעלה עד שכל העוגה תהיה מכוסה בשוקולד גם מהצדדים.
  • מסביב אפשר לשים שוקולד מריר מגורד או סוכריות חומות.
  • נכניס למקרר להתייצבות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.