Go Back
עוגת שקדים בחושה

עוגת שקדים בחושה מהממת אוורירית

עוגה בחושה מתאימה לכל מצב רוח, חשק קולינרי וזמן ביום. חובה לנסות! 
ציון 4.47 על ידי 56 דירוגים
באדיבות: גלית אלימלך

ציוד

תבנית עגולה בינונית בקוטר 22/24
Advertisements

המצרכים

  • 1 כוס קמח תופח
  • 4 כפות אינסטנט וניל
  • ½ כוס שקדים טחונים (אפשר קוקוס במקום)
  • ¼ כוס שמן
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כפית נס קפה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כוס מי סודה
Advertisements

אופן ההכנה

  • נשים בקערה את הקמח, אינסטנט, שקדים, סוכר, נס קפה וגרידת לימון, ונערבב את הכל ידנית.
  • בקערה נפרדת נערבב ידנית גם את השמן, ביצים, תמצית וניל, סוכר וניל ומי סודה ונוסיף לקערה הראשונה.
  • נחמם תנור ל 170-180 מעלות למשך 30 דקות עד שקיסם שנועצים יוצא יבש.
Advertisements

הערות וטיפים

חשוב מאוד! להוסיף כוס מי סודה בהדרגה ולערבב (זה גורם לעוגה להיות אוורירית)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.