Go Back
פיתות ביתיות רכות ואווריריות

פיתות ביתיות רכות

מתכון קל וקליל לפיתות ביתיות שהכי כיף להכין עם המשפחה, ואז כבר לא צריך לקנות פיתות יותר!
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: עדי רות

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שמן
  • 3-2.5 כוסות מים חמים (לא רותחים)

אופן ההכנה

  • בקערה נשים קמח שמרים וסוכר ונערבב ואז נשים את המלח ונערבב.
  • נשים שמן ונערבב ורק אז את המים ולא בבת אחת אלא בהדרגה.
  • הבצק צריך להיות נוח רך אחיד ולא דביק ממש כמו פלסטלינה.
  • נלוש עשר דקות, אפשר לישה ביד ללא שום מיקסר.
  • נקמח את הבצק והקערה נעטוף בניילון ונתפיח שעה וחצי אחרי שהבצק תפח ונוריד אוויר ונחלק את הבצק בין 15-18 כדורים.
  • כל כדור נפתח עם מערוך לא נרדד דק מדי בכדי לתת לפיתות לתפוח.
  • נניח על משטח מקומח או תבנית מרופדת ונתפיח עוד 25 דקות.
  • נכניס לתנור שחומם מראש 220 מעלות בערך 5 דקות.
  • הפיתות צריכות להתנפח ולהיות זהובות.

הערות וטיפים

אפשר גם לעשות במחבת לחמם מחבת טפלון על להבה גבוהה חצי דקה מכל צד לעטוף את הפיתות במגבת 20 דק ורק אז ניתן לפתוח לא לפני להתאפק בסבלנות!!
כדי לשמור על טריות מומלץ להקפיא בתום האפייה טריות מובטחת כאילו הרגע יצאו מהתנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.