Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
מתכון פלפלים ממולאים צמחוני
ללא בישול מקדים באורז. מנה צמחונית לצהריים מפנק. מומלץ בחום!
ציון
5
על ידי
3
דירוגים
באדיבות:
אילנית בניזרי
המצרכים
▢
7/ 8
גמבות אדומות או צבעוניים
למילוי:
▢
1
כוס
אורז בסמטי
(מושרה חצי שעה במים שטוף ומסונן!)
▢
1
כוס
אפונה
(קפואה או שימורים 400 גרם)
▢
2
גזרים
▢
חופן
פטרוזיליה
(קצוצה)
▢
חופן
כוסברה
(קצוצה)
תיבול:
▢
1
כף
שמן
▢
½
כפית
כורכום
▢
½
כפית
פפריקה
▢
מלח
(קורט)
▢
פלפל שחור
(לפי הטעם)
רוטב:
▢
1
בצל
▢
¼
כוס
שמן
▢
1
כף
פפריקה
▢
2
עגבניות
▢
¼
כפית
קינמון
▢
¼
כפית
פלפל שחור גרוס
▢
1
כף
אבקת מרק עוף
▢
3
כוסות
מים רותחים
אופן ההכנה
ניקח את כל המרכיבי המילוי ונערבב את הכל ביחד כולל האפונה !
את הפלפלים ממלאים באורז והאפונה עד גובה 3/4 ומניחים אותם על הרוטב.
להכנת הרוטב:
נחתוך את הבצל לרצועות, נטגן עם 1/4 כוס שמן עד שמזהיב, מוסיפים כף פפריקה ונערבב
נוסיף שתי עגבניות גדולות מגורדות, 1/4 כפית קינמון, 1/4 כפית פלפל שחור גרוס,כף אבקת מרק עוף ושלוש כוסות מים רותחים.
משקים מדי פעם עם הרוטב זה חשוב מכיוון שרק כך האורז יתבשל כמו שצריך, ולכל אורך הבישול להמשיך להשקות את האורז.
מבשלים ארבעים דקות על להבה נמוכה.
הערות וטיפים
לא מבשלים את האורז אין צורך !
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.