Go Back
פלפלים ממולאים באורז ואפונה

מתכון פלפלים ממולאים צמחוני

ללא בישול מקדים באורז. מנה צמחונית לצהריים מפנק. מומלץ בחום!
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

המצרכים

  • 7/ 8 גמבות אדומות או צבעוניים

למילוי:

  • 1 כוס אורז בסמטי (מושרה חצי שעה במים שטוף ומסונן!)
  • 1 כוס אפונה (קפואה או שימורים 400 גרם)
  • 2 גזרים
  • חופן פטרוזיליה (קצוצה)
  • חופן כוסברה (קצוצה)

תיבול:

  • 1 כף שמן
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית פפריקה
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)

רוטב:

  • 1 בצל
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף פפריקה
  • 2 עגבניות
  • ¼ כפית קינמון
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  • ניקח את כל המרכיבי המילוי ונערבב את הכל ביחד כולל האפונה !
  • את הפלפלים ממלאים באורז והאפונה עד גובה 3/4 ומניחים אותם על הרוטב.

להכנת הרוטב:

  • נחתוך את הבצל לרצועות, נטגן עם 1/4 כוס שמן עד שמזהיב, מוסיפים כף פפריקה ונערבב
  • נוסיף שתי עגבניות גדולות מגורדות, 1/4 כפית קינמון, 1/4 כפית פלפל שחור גרוס,כף אבקת מרק עוף ושלוש כוסות מים רותחים.
  • משקים מדי פעם עם הרוטב זה חשוב מכיוון שרק כך האורז יתבשל כמו שצריך, ולכל אורך הבישול להמשיך להשקות את האורז.
  • מבשלים ארבעים דקות על להבה נמוכה.

הערות וטיפים

לא מבשלים את האורז אין צורך !
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.