Go Back
עוגת תפוזים נוסטלגית

עוגת תפוזים גבוהה ללא הפרדת ביצים

עוגת תפוזים נוסטלגית חלומית תחזיר אתכם לטעמי ילדות מתוקה. גבוהה ואוורירית, רכה ומענגת, מגיעה בניחוח הדרים משכר ומרקם עננים מענג. ה-פינוק המושלם ליד קפה חם
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: סילביה פינוקים מהמטבח שלי

ציוד

1 תבנית בבקה / סיר פלא / עגולה מס׳ 26 לא משומנת
כוס מידה אונברסלית 240 מ"ל

המצרכים

  • 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 2 כוסות סוכר
  • ½1 כוס מיץ תפוזים
  • ½1 כוס שמן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • ¾3 כוסות קמח
  • שקית אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • להוסיף את הביצים לקערת מיקסר עם וו הקצפה ולהקציף עד לקבלת בועות לבנות. להוסיף בהדרגה 2 כוסות סוכר ולהקציף במהירות גבוהה כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  • להוריד את מהירות המיקסר למהירות הכי איטית ולהוסיף מיץ תפוזים ושמן, ולהקציף כמה שניות עד לאיחוד.
  • לעצור את פעולת המיקסר ולהוסיף אבקת אפייה וקמח בהדרגה תוך כדי ניפוי ובכל פעם כוס. לעבד מספר שניות במהירות בינונית עד שכל הקמח נטמע בתערובת (חשוב לא לעבד יותר מידי, כדי שהעוגה לא תהיה דחוסה מדי)
  • לצקת לתבנית בבקה / סיר פלא / עגולה מס׳ 26 גבוהה לא משומנת ומתפרקת.
  • לאפות על 170 מעלות לא בטורבו כשעה עד שעה וחצי שלב אחד מתחת לאמצע התנור עד שקיסם יוצא יבש. לצנן היטב לטמפרטורת החדר ובעזרת סכין חדה לשחרר מהצדדים והתחתית. לבזוק אבקת סוכר מלמעלה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.