Go Back
מתכון לחלות לחמניות לשבת + סרטון הכנה

מתכון לחלות/לחמניות (סרטון קליעה)

אז איך מכינים לחמניות או חלות קלועות וטעימות לשבת? - עם המתכון והסרטונים האלה, בקלי קלות!
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: סיוון אוחיון אברג'יל

המצרכים

  • 1 קילו קמח (מנופה)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4-6 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים פושרים
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • משפר אפיה (לא חובה)

אופן ההכנה

  • מתחילים בערבוב הקמח המנופה בקערה יחדיו עם השמרים והסוכר.
  • תוך כדי ערבוב מוסיפים חצי מכמות המים וחצי מכמות השמן.
  • לאחר מכן ניתן להוסיף את המלח ואת יתרת המים והשמן.
  • לאחר מכן יש ללוש את העיסה היטב; במידה ולשים ביד יש לעשות זאת בצורה יסודית במשך 12 דקות.
  • מי שלש את הבצק במיקסר נדרש ל 8 דקות.
  • כאשר סיימתם ללוש וקיבלתם כדור בצק רך וגמיש יש לשמן אותו ולהשאירו בקערה על מנת שיתפח.
  • יש לכסות את הקערה בפלסטיק נצמד ומגבת - הבצק אמור להכפיל את נפחו, פעולה שלוקחת כשעה וחצי.
  • שימו לב שפרק הזמן משתנה, במזג אוויר קיצי זה ייקח פחות זמן.
  • לאחר שהבצק תפח יש ללוש אותו קלות ולחזור על התהליך עד לתפיחה חוזרת.
  • לאחר שתפח בשנית ניתן להתחיל לעבוד אתו.
  • אם ברצונכם לאפות חלות חלקו את הבצק ל 3 או 4 חתיכות ועבור לחמניות קטנות חלקו אותו לכ - 15-20 חתיכות.
  • בעודכם עובדים על כל כדור בצק, שימו את שאר חתיכות הבצק על משטח מקומח, כאשר הם מכוסים במגבת.
  • את הכדורים ניתן לעבד לרצועות ארוכות ומהן להתחיל לקלוע את הצמות על מנת לקבל את הצורה המיוחדת של החלה.
  • את החלות או הלחמניות יש להניח בתבנית, השתמשו  בנייר אפייה משומן.
  • יש להבריש כל חלה בביצה טרופה ולפזר מעט שומשום מעל הכל.
  • יש לתת לחלות להמתין כעשרים דקות לתפיחה נוספת בטרם מכניסים לתנור.
  • האפייה עצמה נמשכת כ 30 דקות, בתנור אשר חומם מראש ל 180 מעלות.
  • במידה והלחמניות קטנות זמן האפייה צפוי להתקצר.

הערות וטיפים

יש המוסיפים גם משפר אפייה, זה לא חובה, הסוכר והגלוטן יזינו את השמרים לבד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.