Go Back
עוגת סולת בחושה פרווה

עוגת סולת בחושה פרווה קלה ועסיסית

מתכון לעוגה קלי קלות שמכינים בדקות בלי מיקסר, פשוט שמים הכל בקערה אחת בערבוב ידני!
ציון 4.22 על ידי 33 דירוגים
באדיבות: שפרה אזולאי

ציוד

כוס מידה חד פעמי חם
תבנית מנייר 19 על 29

המצרכים

  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס סולת
  • ½ 1 שקיות אבקת אפייה (שווה לשקית אחת ועוד כפית)
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים טבעי
  • 4 ביצים
  • גרידת תפוז (משני תפוזים)

סירופ:

  • ½ 1 מים
  • ¾ כוסות סוכר
  • מיץ (מחצי לימון)

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה שמים: את האינסטנט פודינג וניל, סולת, אבקת אפייה, קמח ,קוקוס, סוכר - ולערבב הכל.
  • לעשות גומה ולהוסיף: שמן מיץ תפוזים טבעי ביצים גרידת תפוז משני תפוזים -מערבבים לתערובת אחידה (בחישת יתר פוגמת).
  • למזוג את הבלילה לתבנית מתאימה משומנת במרגרינה.
  • לאפות בחום 175 מעלות כ 25-35 דקות.

סירופ:

  • מערבים את המים, סוכר, מיץ מחצי לימון - להרתיח על להבה בינונית.
  • כשרותח, להנמיך ולבשל כ 10-15 דקות ולצנן למצב פושר.

כשהעוגה יוצאת מהתנור:

  • לחורר בשיפוד הרבה (לא לדאוג)
  • שופכים סירופ פושר על עוגה חמה ומפזרים קוקוס.

הערות וטיפים

טיפ: אם אופים בתבנית נייר זה גם מקצר את זמן האפייה וגם יוצאת עוגה רכה ונימוחה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.