Go Back
עוגת לוטוס שמנת שכבות מפנקת

עוגת לוטוס שמנת בשכבות מעלפות

מתכון לעוגת לוטוס משגעת, שמכינים בקלות וכיף לאכול ממנה בכל הזדמנות!
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: ליהי חבילי

ציוד

תבנית: תבנית בקוטר 22

המצרכים

לציפוי:

  • ½ חבילה ממרח לוטוס
  • 1 שרוול עוגיות לוטוס (250 גרם - טחונות לפירורים)
  • 1 חבילה חמאה (100 גרם)

לקרם:

  • 3 חבילות שמנת מתוקה (750 מ"ל)
  • 1 חבילה גבינת מסקרפונה (250 גרם)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • ½ כוס סוכר

אופן ההכנה

  • נפורר את העוגיות במעבד מזון או ידנית לפירורים יחסית קטנים.
  • נחמם את החמאה ונוסיף אותה לפירורים ונערבב.
  • נשטח את תערובת העוגיות בתחתית תבנית משומנת.
  • נקציף במיקסר שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, מסקרפונה, וסוכר לקרם יציב.
  • נשטח את הקרם בתבנית ועכשיו נקפיא שעה להתייצבות (אם רוצים שהעוגה תהיה ישרה יחסית אפשר לשטח את הקרם בצורה חלקה כמה שיכולים, פשוט מיישרים טוב טוב עם סכין רחבה).
  • נחמם במיקרוגל את ממרח הלוטוס למרקם נוזלי. ונמזוג מעל הקרם ואז נכניס למקפיא לחצי שעה.
  • נעבור מסביב העוגה בעזרת סכין כדי לחלץ אותה בקלות.
  • אפשר גם לשבור עוגות לוטוס לפירורים לקשט מסביב לעוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.