נפורר את העוגיות במעבד מזון או ידנית לפירורים יחסית קטנים.
נחמם את החמאה ונוסיף אותה לפירורים ונערבב.
נשטח את תערובת העוגיות בתחתית תבנית משומנת.
נקציף במיקסר שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, מסקרפונה, וסוכר לקרם יציב.
נשטח את הקרם בתבנית ועכשיו נקפיא שעה להתייצבות (אם רוצים שהעוגה תהיה ישרה יחסית אפשר לשטח את הקרם בצורה חלקה כמה שיכולים, פשוט מיישרים טוב טוב עם סכין רחבה).
נחמם במיקרוגל את ממרח הלוטוס למרקם נוזלי. ונמזוג מעל הקרם ואז נכניס למקפיא לחצי שעה.
נעבור מסביב העוגה בעזרת סכין כדי לחלץ אותה בקלות.
אפשר גם לשבור עוגות לוטוס לפירורים לקשט מסביב לעוגה.