Go Back
עוגת גבינה ללא סוכר

עוגת גבינה ללא סוכר עם פירות יער

הכנה קלילה, חומרים משובחים וקיבלתם עוגת גבינה ללא סוכר עם פירות יער - מעדן מהמם טעים ויפהפה, המשלב בשלמות מתיקות עדינה, וניל ענוג וחמצמצות של פירות יער אקזוטיים ממכרים...
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 3 ביצים מופרדות
  • ½ כפית סטיביה נוזלית / 1/3 כוס מייפל טהור
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 גביע יוגורט פרו 20 גרם חלבון
  • 250 גרם גבינת ריקוטה 5%
  • 1 גביע גבינה לבנה 5%
  • ¾ כוס פירות יער קפואים מופשרים במסננת
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות כוסמין לבן
  • מעט קוקוס טבעי

אופן ההכנה

  • בתבנית עגולה בקוטר 24-26 לשמן מעט ולזרות קוקוס בתחתית התבנית, להקציף 3 חלבונים עם הסטיביה /מייפל ותמצית הווניל לקצף אווירי, לטרוף בקערה 3 חלמונים עם הגבינות והיוגורט, לקפל את הקצף לתערובת הגבינות, להוסיף קמח וקורנפלור ולקפל פנימה את פירות היער.
  • לשטח את הבלילה בתבנית ולפזר מעט פירות יער מלמעלה, לאפות 15 דקות בתנור שחומם על 200 מעלות עד שהעוגה משחימה מלמעלה. להנמיך את החום ל160 ולאפות עוד כ-30-40 דקות עד שהעוגה מתייצבת. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה להתקרר מעט עם דלת התנור פתוחה.
  • כשהעוגה פושרת ניתן להוציאה מהתנור, לפזר אבקת סוכר או פתיתי קוקוס מלמעלה ולהעביר לייצוב במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.