Go Back
עוגת שמרים טבעונית

עוגת שמרים טבעונית ללא נקיפות מצפון

קבלו מתכון מנצח של עוגת שמרים טבעונית מחומרים משובחים בלבד, ללא כמויות סוכר ושמן ובמרקם רך ואוורירי ומילוי קרמי חלומי, שאפשר לאכול בלי סוף ובלי נקיפות מצפון
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 2 כוסות קמח כוסמין לבן
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר קוקוס/קנים
  • כוס שמן קוקוס נוזלי
  • 1 כוס חלב סויה פושר
  • קמצוץ מלח
  • מילוי: חצי קופסא ממרח אגוזי לוז/טייגר טבעי/שקדייה/קשיו - כל ממרחי האגוזים האלו ישתלבו מצויין.
  • פצפוצי שוקולד מריר 70%

אופן ההכנה

  • ללוש אל המרכיבים בסדר הזה, לישה ארוכה במיקסר עם וו לישה או בידיים.
  • לכדרר את הבצק לכדור , להניח בקערה ולכסות במגבת, להשאיר לנוח במקום חמים כשעה שעתיים עד שהבצק תופח יפה.
  • כעבור שעתיים, לתת לו עוד לישה קצרה ביד ולחלק לשני כדורים, לרדד למלבנים, למלא במילוי שתבחרו, לפזר מעט שוקולד צ׳יפס ולגלגל.
  • אפשר לחתוך לשבלולים ולסדר בתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה, אפשר גם כרולדות או כל צורה שתבחרו. לתת לעוגות לנוח בתבנית כעוד חצי שעה. להבריש בביצה/חלב סויה ולהכניס לתנור מחומם על 175 מעלות כחצי שעה .
  • כאשר העוגה יוצאת מהתנור להכין זיגוג מרבע כוס מים עם שתי כפות סוכר קנים. לחמם על הגז בסיר קטן עד שהסוכר נמס, ולשפוך על העוגה בעודה חמה.
  • * ניתן לשדרג את העוגה ע״י הוספת אגוזים/שקדים קצוצים בשלב המילוי לקבלת קראנצ׳יות

הערות וטיפים

  • אנחנו הכי אוהבים  את צורת השבלולים, כך אין צורך לחתוך, ואפשר לתלוש עם היד שבלול אחד בכל פעם שמתחשק
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.