Go Back
+ servings
קציצות דגים מרוקאיות חריפות

קציצות טונה פיקנטיות

אימא'לה כמה זה טעים! - אתם חייבים לנסות, לפחות פעם אחת... מבטיחה שתתאהבו!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
כמות 14 קציצות
באדיבות: לינדה לגנואר

המצרכים

  • 2 טונה בשמן (מסוננות מהשמן)
  • 1 בצל (קטן מגורר דק)
  • 3 כפות כוסברה (קצוצה דק)
  • 2 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פלפל שחור/לבן
  • ¼ כפית כמון

רוטב:

  • 1 גמבה אדומה (קטנה חתוכה לרצועות)
  • 1 פלפל ירוק חריף (פרוס לפרוסות)
  • 4-5 שיני שום (קצוצות)
  • חצי צרור כוסברה ( קצוץ)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית כרכום
  • ½ 1 כוס מים

אופן ההכנה

קציצות:

  • לפורר את הטונה לקערה, להוסיף שאר מרכיבי הקציצות ולערבב היטב.
  • להכין קציצות מעט שטוחות ולטגן בשמן לא גבוה, משני הצדדים עד הזהבה קלה.
  • מוציאים לצלחת וניגשים להכנת הרוטב.
  • מי שלא מעוניין בטיגון אפשר גם לאפות, מניחים על נייר אפייה אופים בתנור מחומם מראש ל-180 עד שצד אחד מזהיב מעט, הופכים את הקציצות ואופים צד שני להזהבה בהירה.

רוטב:

  • בסיר רחב ושטוח, לפזר את הגמבה, הפלפל החריף, השום וחצי מהכוסברה הקצוצה.
  • להוסיף 3-4 כפות שמן ולבשל תוך עירבוב 8-10 דקות, להוסיף מים ולהביא לרתיחה, לבשל מכוסה על להבה נמוכה כרבע שעה.
  • בקערה קטנה לערבב את התבלינים עם 3-4 כפות שמן ולהוסיף לסיר.
  • לערבב ולהביא לרתיחה, לסדר את הקציצות בסיר ולפזר את שאר הכוסברה.
  • לנענע מעט את הסיר כדי שהרוטב ירטיב את הקציצות גם מלמעלה, לכסות ולבשל על להבה נמוכה כ- 20 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.