Go Back
מחאמר פשטידה מרוקאית

מחאמר פשטידת מרוקאית

מחמאר, או בשמה הנוסף מעקודה, פשטידת תפוחי אדמה פרווה, מפנקת, טעימה וקלה להכנה.
ציון 4.35 על ידי 20 דירוגים
באדיבות: חגית אלקבץ

ציוד

 סיר פלא
Advertisements

המצרכים

  • 6 תפוחי אדמה (בינוניים)
  • 3 גזרים (מבושלים וחתוכים לקוביות)
  • 2 ביצים קשות
  • ¼ צרור כוסברה (קצוצה)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • ½ לימון סחוט
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 9 ביצים טרופות
Advertisements

אופן ההכנה

  • נמעך בקערה את התפוחי אדמה לפירה רך ונעים וללא גושים.
  • נוסיף את המרכיבים המפורטים במתכון לקערה ונערבב היטב.
  • בסיר (עדיף סיר יציקה) נחמם כחצי כוס שמן, ברגע שהשמן מתחמם.
  • נשפוך את הבלילה לתוך הסיר ונשטיח עם כף את הבלילה בסיר.
  • 10 דק׳ בישול בלי מכסה ואז עוד 10 דק׳ בישול עם מכסה.
  • להכניס את הסיר לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך שעה.
  • לאחר ההוצאה מהתנור יש להמתין 20 דק׳ שהסיר יתקרר מעט.

איך מוציאים מהסיר:

  • לאחר שהסיר התקרר מעט, מעבירים סכין בדפנות הסיר.
  • לוקחים מגש גדול והופכים את הסיר על המגש בעדינות רבה.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.