Go Back
עוגת שמנת פירורים פשוטה וטעימה

עוגת שמנת פירורים

אם גם אתם נהנים מעוגות ה-5 דקות המפנקות, אז עוגה זו היא האחת בשבילכם!
ציון 4.17 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: אביבה ג'רופי

ציוד

תבנית 28

המצרכים

לבצק:

  • 1 חבילת מחמאה (200 גרם)
  • 4 כפות סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל (30 גרם)
  • 2 ביצים
  • ½ 2 כוסות קמח רגיל

לקרם:

  • 1 כוס סוכר
  • 500 מ"ל שמנת חמוצה
  • 3 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

אופן ההכנה

לבצק:

  • לוקחים את חבילת המחמאה ומערבבים אותה במיקסר עם 4 כפות סוכר, ו-3 סוכר וניל.
  • מוסיפים 2 ביצים וקמח אוסם (החבילה הקטנה) ומערבבים מעט מאוד.
  • לאחר מכן ממשיכים עם הידיים עד שנהיה בצק רך ונעים.
  • משטחים על תבנית 3/4 מהבצק, ואז השאר משטחים על תבנית חד פעמית קטנה.
  • עם מזלג, עושים חורים על הבצק שבתבנית הגדולה, ואז מכניסים את שתי התבניות לתנור עד שמזהיב.

לקרם:

  • מערבבים היטב כוס סוכר עם 4 שמנת חמוצה. אחרי זאת מוסיפים 3 סוכר וניל ומערבבים. מניחים בצד.
  • לוקחים עוד קערה ומקצפים 2 שמנת מתוקה עם פודינג וניל, כשזה מוכן מוסיפים אותו לתערובת של השמנת.
  • שופכים לתבנית את הקרם, ואת הבצק שבתבנית הקטנה מפוררים מעל.
  • מקפיאים למשך 3 שעות (אפשר יותר). אפשר גם במקרר למשך יום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.