Go Back
עוגת שוקולד ללא גלוטן

עוגת שוקולד ללא גלוטן פרווה קלה

מתכון מנצח של עוגת שוקולד ללא גלוטן פרווה שתמיד קוצרת מחמאות . קלה להכנה, 5 רכיבים ללא חלב וקמח, וטעם רך, עשיר ושוקולדי, שיבואו נהדר לצד גלידה וניל, או סורבה רענן
ציון 4.28 על ידי 22 דירוגים
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 5 ביצים L מופרדות
  • כוס סוויטאנגו (אפשר להחליף בסוכר)
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • ½ כוס שמן קוקוס (אורגני, לא מזוכך)
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • מקציפים את החלבונים עם קורט מלח ו-1/3 כוס סוויטאנגו עד לקבלת קצף לבן אוורירי ויציב.
  • בקערה נקייה נפרדת, מקציפים חלמונים עם 1/3 כוס סוויטאנגו, עד לקבלת תערובת צהובה בהירה וקרמית.
  • ממיסים שוקולד מריר עם שמן קוקוס. טורפים בהדרגה את החלמונים לתוך תערובת השוקולד לקבלת תערובת שוקולדיות אחידה (חשוב לוודא שהשוקולד לא חם).
  • מקפלים את החלבונים המוקצפים לתוך תערובת השוקולד, עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  • מעבירים את התערובת לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה ששימנתם מראש עם מעט שמן קוקוס.
  • מכניסים לתנור שחומם על 160 מעלות לאפיה של 25-30 דקות, לא יותר, העוגה צריכה לצאת מהתנור כשהוא סדוקה ולא יציבה.
  • העוגה מתייצבת במקרר לאחר קירור של 4 שעות. ניתן לפזר אבקת סוכר סוויטאנגו/רגילה לפני ההגשה.

הערות וטיפים

  • כדי להעשיר אותה עוד יותר אפשר להוסיף רוטב חמאת בוטנים או קרמל מלוח
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.