Go Back
סלט חצילים

סלט חצילים מטוגנים עם פטריות

סלט חצילים מטוגנים עם פטריות טריות הוא ה-סלט שתרצו להכין לשבת, שיעניק לכם ביס בריא ומפנק במלא טעמים מהממים, תיבול שום-לימון חלומי, צבעוניות מפתה והכנה קלה וקצרה
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: דורית אלישע

המצרכים

  • 1 חציל גדול
  • סלסילת פטריות טריות
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 1 גמבה (חתוכה לקוביות קטנות)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן טבעות זיתים
  • מלח שמן
  • ½ לימון סחוט

אופן ההכנה

  • נחתוך את החציל לקוביות, נפזר מלח גס ונניח עלמסננת שעה
  • נשטוף את החציל, נייבש ונטגן לצבע זהוב ונניח על נייר סופג. אפשר לאפות גם בתנור על נייר אפייה משומן בחום של 200 מעלות
  • נחתוך את הפטריות לפרוסות ונקפיץ עם כף שמן זית ושום כתוש כ-5 דקות. נוסיף קוביות גמבה ונטגן עוד 5 דקות
  • נערבב בעדינות עם החציל, הזיתים והפטרוזיליה ונתבל במעט מלח ולימון. מי שאוהב – אפשר להוסיף גם כף חומץ
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.