Go Back
צלי כתף עם פטריות ברוטב פטריות משגע

צלי כתף עם פטריות ברוטב פטריות

מתכון לצלי כתף מנצח שפרוס לפרוסות שמנות שטבולות ברוטב עשיר של פטריות עם פטריות לצד!
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: איטל איטלי

המצרכים

  • 6 פרוסות צלי כתף (מספר 5 - לבקש מהקצב לפרוס)
  • 2 קופסאות פטריות שלמות (שימורים - 290 גרם)
  • 2 שקיות מרק פטריות (48 גרם)
  • 1 שקית צלי בשר
  • 1 גזר (גדול)
  • צרור סלרי
  • 3 עלי דפנה (לפי הטעם)
  • חופן פלפל אנגלי
  • ראס אל חנות (לפי הטעם)
  • 3 כפות סילאן (לפי הטעם)
  • 1 בצל (גדול חתוך)
  • 4 שיני שום
  • פפריקה אדומה (לפי הטעם)
  • מלח (קורט)
  • גריל בשר (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • מפשירים את הצלי בשר ומטגנים אותו קלות עם שמן לסגירה 2 דקות מכל צד - מוסיפים מעט מלח ומוציאים.
  • בסיר רחב מניחים את הצלי גזר סלרי בצל שום פלפל אנגלי עלי דפנה ומעט מלח מים רותחים.
  • מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה בינוני ועם נייר כסף ומכסה.
  • אחרי זאת מוציאים את הצלי ולוקחים סיר רחב.
  • מניחים את הפטריות ואת הרוטב פטריות, הצלי, והתבלינים: סילאן, פפריקה, מלח, גריל בשר, קורט ראס אל חנות.
  • מוסיפים גם מים רותחים ומביאים לבישול של עוד שעה על אש נמוכה שזה מכוסה עם נייר כסף.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.