Go Back
עוגת גבינה ללא סוכר

מתכון עוגת גבינה ללא סוכר מנצח

הכנה פשוטה, מהממת ביופייה, מפנקת בטעמה – עוגת גבינה ללא סוכר ודלת פחמימה ושומן, עשירה בקרמיות נימוחה ושוקולד לבן מענגת. עונג מושלם ליד קפה חם או פירות טריים
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 5 ביצים מופרדות
  • קורט מלח
  • ¾ כוס ממתיק סוויטנגו
  • 1 כפית מחית וניל איכותית /תמצית וניל
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע ריקוטה למריחה 5% (200 גרם )
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15% (200 גרם )
  • ½ כוס קורנפלור (70 גרם)

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל-180 מעלות.
  • בעזרת מקצף/מיקסר נקציף 5 חלבונים עם קורט מלח ו-סוויטנגו כ3-4 דקות עד לקבלת קצף יציב.
  • בקערה נפרדת, נטרוף 5 חלמונים, תערובת גבינות ומחית וניל עד לאיחוד, נוסיף גם את הקורנפלור ונערבב שוב.
  • נאחד בזהירות בין שתי התערובות, קצף החלבונים עובר בהדרגה לתערובת הגבינות, תוך כדי קיפול עדין עד שנקבל תערובת אחידה.
  • נשמן תבנית מלבנית /עגולה בינונית בכפית של שמן קוקוס, למרוח היטב גם את כל הדפנות.
  • להעביר את הבלילה לתבנית וליישר מעט. להכניס לאפייה של 15 דקות בחום של 180 מעלות,
  • להנמיך את החום ל150 מעלות ולהמשיך לאפות עוד כ-50 דקות, עד שהעוגה זהובה, רכה וקפיצית למגע.

הערות וטיפים

  • כדאי להניח בתחתית התנור כלי מלא במים רותחים בזמן האפייה.
  • העוגה טעימה במיוחד לאחר לילה במקרר
  • לגירסא יותר מושחתת, אפשר להכין ציפוי של 100 גרם שוקולד לבן מומס בכף של שמן קוקוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.