Go Back
עוגת שוקולד קוקוס שכבות משגעת

עוגת שוקולד קוקוס שכבות

כל ביס של עוגת שוקולד קוקוס הזו יעשה לכם רק טוב בלב - נסו עכשיו! 
ציון 4.34 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: רותם מהמטבח באהבה

ציוד

1 כוס חד פעמי חם
2 תבניות מאורכות או תבנית 26 (אפשר גם בתבנית לבביות עם שקע באמצע למילוי)

המצרכים

  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר דמררה
  • ½ כוס קוקוס
  • ¾ כוס אבקת שוקולית
  • 2 כפות קקאו משובח
  • 4 ביצים (שלמות)
  • 1 כוס ריויון
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 כוס קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

לגנאש שוקולד:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 2 חפיסות שוקולד חלב או מריר (200 גרם)
  • ½ חבילת חמאה (50 גרם)
  • 1 כפית קורנפלור

למלית:

  • 1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
  • 2 כוסות קוקוס
  • שוקולד לבן (לקישוט - אופציונלי)

אופן ההכנה

  • נערבב בקערה ללא מיקסר על פי הסדר הרשום למעלה, מערבבים הכל לבלילה אחידה.
  • נחמם תנור ל-180 מעלות, נשמן את התבנית שלנו ונמלא אותה, נכניס לאפייה, עד שקיסם ננעץ יוצא יבש.
  • לשים לב לזמן האפייה כדי לא לייבש את העוגות, הן צריכות לצאת רכות מאוד ונימוחות כמו סופלה.
  • לאחר האפייה נקרר מעט ונחלץ את העוגות על ידי הפיכת המגש והסרת התבנית בעדינות.

גנאש:

  • נרתיח את השמנת וניצוק על השוקולד, לאחר המסה מלאה נוסיף את החמאה עם הקורנפלור.

להכנת עוגיות קטנות:

  • נצפה את העוגות ורק לאחר מכן נמלא את הלבבות (אם מכינים בתבנית רגילה נשאיר את הגנאש לבסוף ונשים אותו על המלית).

למלית:

  • נערבב פחית חלב קוקוס עם 2 כוסות קוקוס ונמלא את החורים, ניתן לזלף לקישוט שוקולד לבן.

להכנת עוגה שלמה:

  • נמרח על התחתית האפוייה את מלית הקוקוס ונקרר במקרר למשך חצי שעה.
  • לאחר מכן מוזגים את הגנאש מלמעלה.
  • נחמם טיפה במיקרו לפני הגשה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.