Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
עוגת שוקולד קוקוס שכבות
כל ביס של עוגת שוקולד קוקוס הזו יעשה לכם רק טוב בלב - נסו עכשיו!
ציון
4.34
על ידי
12
דירוגים
באדיבות:
רותם מהמטבח באהבה
ציוד
1 כוס חד פעמי חם
2 תבניות מאורכות או תבנית 26 (אפשר גם בתבנית לבביות עם שקע באמצע למילוי)
המצרכים
▢
1
כוס
שמן
▢
1
כוס
סוכר דמררה
▢
½
כוס
קוקוס
▢
¾
כוס
אבקת שוקולית
▢
2
כפות
קקאו משובח
▢
4
ביצים
(שלמות)
▢
1
כוס
ריויון
▢
1
כפית
תמצית וניל איכותית
▢
1
כוס
קמח מנופה
▢
1
שקית
אבקת אפייה
(10 גרם)
לגנאש שוקולד:
▢
1
מיכל
שמנת מתוקה
(250 מ"ל)
▢
2
חפיסות
שוקולד חלב או מריר
(200 גרם)
▢
½
חבילת
חמאה
(50 גרם)
▢
1
כפית
קורנפלור
למלית:
▢
1
פחית
חלב קוקוס
(400 מ"ל)
▢
2
כוסות
קוקוס
▢
שוקולד לבן
(לקישוט - אופציונלי)
אופן ההכנה
נערבב בקערה ללא מיקסר על פי הסדר הרשום למעלה, מערבבים הכל לבלילה אחידה.
נחמם תנור ל-180 מעלות, נשמן את התבנית שלנו ונמלא אותה, נכניס לאפייה, עד שקיסם ננעץ יוצא יבש.
לשים לב לזמן האפייה כדי לא לייבש את העוגות, הן צריכות לצאת רכות מאוד ונימוחות כמו סופלה.
לאחר האפייה נקרר מעט ונחלץ את העוגות על ידי הפיכת המגש והסרת התבנית בעדינות.
גנאש:
נרתיח את השמנת וניצוק על השוקולד, לאחר המסה מלאה נוסיף את החמאה עם הקורנפלור.
להכנת עוגיות קטנות:
נצפה את העוגות ורק לאחר מכן נמלא את הלבבות (אם מכינים בתבנית רגילה נשאיר את הגנאש לבסוף ונשים אותו על המלית).
למלית:
נערבב פחית חלב קוקוס עם 2 כוסות קוקוס ונמלא את החורים, ניתן לזלף לקישוט שוקולד לבן.
להכנת עוגה שלמה:
נמרח על התחתית האפוייה את מלית הקוקוס ונקרר במקרר למשך חצי שעה.
לאחר מכן מוזגים את הגנאש מלמעלה.
נחמם טיפה במיקרו לפני הגשה.
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.