Go Back
קציצות הודו

קציצות הודו רכות ועסיסיות

קציצות הודו על הפלאנצ׳ה או בתנור עשירות בירק ובבשר רך וקמח חומוס ייחודי ששומר עליהן עסיסיות ונימוחות. נהדרות בכריך או לצד פסטה, אורז וסלט גדול ירוק
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • ½ קילו הודו טרי טחון
  • חופן גדול של פטרוזיליה
  • חופן גדול של כוסברה
  • בצל
  • קישוא קטן
  • ¼ כוס קמח חומוס
  • 1 כף שמן זית
  • תבלינים: גריל עוף, פפריקה מתוקה, כמון, ראס אל חנות ומלח

אופן ההכנה

  • טוחנים היטב את כל הירקות בסלייסר/מעבד מזון, מעבירים לקערה ומוסיפים את ההודו, שמן זית, תבלינים וקמח חומוס.
  • בידיים משומנות מערבבים היטב את התערובת. מכינים קציצות על מחבת פלאנצ׳ה משומנת קלות ומטגנים עד להזהבה. לאפייה בתנור - 30 דקות על 180 מעלות.
  • שימו לב, התערובת אמורה להיות רכה אז כדאי לשמן את הידיים כשמכינים את הקציצות.

הערות וטיפים

  • אפשר להחליף את קמח החומוס בקמח עדשים או קמח קינואה
  • אם רוצים לאפות בתנור במקום על פלאנצ'ה אפשר לשמן עם שמן זית את נייר האפיה ולזלף מעט מלמעלה
  • במקום קישוא אפשר להחליף בתפוח אדמה או בטטה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.