Go Back
+ servings
עוגת תפוזים עם קוקוס ומייפל ב-5 דקות

עוגת תפוזים קוקוס ומייפל

עוגיות מיוחדות ומנומרות שיגנבו את כל ההצגה בשולחן החג -מתחסלות בשניות!
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
כמות 12 יחידות
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבנית: תבנית מאפינס

המצרכים

לעוגה:

  • 2 כוסות קמח
  • קוקוס (100 גרם )
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 2 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כוס שמן
  • ¾ כוס מיץ תפוזים (עדיף טרי)
  • 1 כפית נס קפה
  • ¾ כוס מים רותחים.
  • 3 ביצים
  • שקדים פרוסים (לפי הטעם)

לקרם:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה/צמחית (250 מ"ל)
  • 1 כוס חלב (לפרווה חצי כוס חלב סויה)
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)

לזילוף:

  • 4-6 כפות ‬סירופ מייפל (או יותר אם אוהבים)

אופן ההכנה

  • בקערה מערבבים ביחד קמח, קוקוס, סוכר, אבקת אפיה, סוכר וניל, שמן, מיץ תפוזים, כפית נס קפה ומים רותחים (אין צורך להשתמש במיקסר).
  • נטרוף בצלחת 3 ביצים עם מזלג, נוסיף ונערבב אותם היטב ביחד.
  • נשמן תבניות מאפניס ונשפוך 3/4 גובה התבנית. נפזר גם שקדים פרוסים מעל.
  • לאחר כ - 20 דקות אפיה נוציא ונפזר עוד שקדים באמצע כי באפיה הראשונית הם זזים הצידה.
  • נחזיר לתנור לאפייה על 160 מעלות עד שמקבלים צבע מוזהב.
  • איך שנוציא מהתנור נשפוך מעל סירופ מייפל.
  • נחתוך את המאפינס לשתיים ונמלא תוך ומעל עם צנטר כוכב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.