Go Back
+ servings
עוגיות דמקה פריכות ונמסות בפה

עוגיות דמקה פריכות ונמסות בפה

העוגיות המושלמות שילוו את קפה הבוקר שלכם לזמן רב - עוגיות דמקה נימוחות וטעימות להפליא!
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
כמות 100 עוגיות
באדיבות: שולי אסולין קראסין

ציוד

2 ניירות אפיה

המצרכים

לבצק וניל:

  • 12 כפות חמאה רכה
  • ½ כפית מלח
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • כוס + כף שקדים (טחונים דק)
  • 1 חלמון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח רגיל

לבצק שוקולד:

  • 12 כפות חמאה בלי מלח רכה
  • ½ כפית מלח
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • ¼ כוס שקדים טחונים
  • ¼ כוס אבקת קקאו (לא שוקולית)
  • 1 חלמון (בטמפרטורת החדר)
  • 2 כוסות קמח

אופן ההכנה

  • בהתחלה מוסיפים את החמאה לקערת המיקסר עם וו גיטרה או מקצף, ומקציפים על לקבלת קרם רך, לא להמיס את החמאה.
  • מוסיפים אבקת סוכר ומלח ומקציפים על מהירות בינונית, מדי פעם אוספים את הדפנות וממשיכים להקציף.
  • מורידים את המהירות ואז מוסיפים שקדים טחונים, חלמון, ותמצית וניל, וממשיכים להקציף עד לערבוב כל החומרים.
  • אחרי זאת מוסיפים את הקמח עד לקבלת בצק ואז עוצרים את המיקסר, לא מקציפים יותר מדי אחרת כל הנפח ירד והחמאה תימס.
  • מרדדים את הבצק בין 2 יריעות נייר אפייה 35 ס"מ לגודל של 28 ס"מ על 22 ס"מ ועובי של 7 מ"מ.
  • חשוב להיות מדויקים כדי שהבצק ירודד ישר וחלק.
  • מכינים גם את בצק השוקולד באותו אופן ואז מכניסים למקרר עם בצק הווניל על מגש למספר שעות עד שמתקשים.
  • לאחר השהייה במקרר מוציאים וחותכים בעזרת סרגל וסכין חדה רצועות לאורך בעובי של 7 מ"מ.
  • מכילים בצלחת קטנה ועמוקה ביצה טרופה עם מברשת ומתכוננים לחיבור הצורה.

אופן הכנת הצורה:

  • על משטח נקי מניחים נייר אפייה ומעליו מניחים רצועה אחת של וניל, שוקולד, וניל.
  • מהדקים בעדינות את שלושת הרצועות ומורחים מעל ביצה.
  • נבנה שכבה שנייה והפעם מתחילים בשוקולד, וניל, ושוקולד. מהדקים בעדינות ומורחים מעל ביצה שוב פעם.
  • מסיימים בשכבה אחרונה של וניל, שוקולד, וניל. ואז עוטפים עם הנייר הנצמד ומיישרים את ארבעת הדפנות ומכיניסים למקרר.
  • ממשיכים באותו אופן עם שאר הרצועות. אם הבצק נהיה רך ממכניסים למקרר שיתקשה וממשיכים לבנות את היחידות דמקה.
  • מחממים תנור מראש ל-190 מעלות. פורסים את היחידות בעובי של 8 מ"מ ומניחים על תבנית עם נייר אפייה במרחק קטן.
  • אופים ל-10 דקות ואז מקררים.

הערות וטיפים

  • אפשר להכין מראש והבצק יכול להישאר במקרר עד יומיים - תכינו את הבצק תרדדו אותו לגובה הרצוי ושימו במקרר עד שתירצו להכין את צורת הדמקה.
  • לא חייבים לאפות את כל ה"רולדות" אפשר לאפות 2 ואת השאר למקפיא (עד ארבעה חודשים), וכשרוצים לאפות מוציאים מהמקפיא לעשר דקות פורסים ולתנור ל - 8-10 דקות ומקבלים עוגיות חמות וטריות כאילו עכשיו יצאו מן התנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.