שמים קמח, שמרים וסוכר בקערת המיקסר, מערבבים, עושים גומה, שופכים לתוכה שמן וביצה ואז מפעילים על מהירות נמוכה ומתחילים להוסיף מים ומלח. משחקים עם המים עד שרואים שמתגבש בצק נעים ולח מעט, נותנים למיקסר לעבוד לפחות 7,8 דקות (חשוב מאוד לפיתוח הגלוטן וללחמניות רכות).
מוציאים את הבצק, מעבדים עוד קצת עם הידיים, משמנים מעט את קערת ההתפחה ואת הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים חצי שעה או יותר תלוי במזג האוויר (לא להתפיח התפחת יתר).
אחרי ההתפחה מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל-10 כדורים שווים. יוצרים את הלחמניות (ראו בגוגל דוגמא ללחמניות קשר), מסדרים בתבנית ומתפיחים לעוד 10 דקות, מורחים בחלמון ביצה וכף מים וזורים שומשום.
בתנור 170 מעלות אופים כ-20 דקות עד שהלחמניות משחימות יפה.