Go Back
מאפינס תירס

מאפינס תירס לארוחת ערב

קערה אחת וכף אחת ויש לכם מאפינס תירס מעולים ואווריריים שילדים יחטפו ויהיו מושלמים לארוחת ערב קלה, בריאה וטעימה בטירוף לצד ירקות חתוכים
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 3 ביצים
  • 1 גביע קוטג׳
  • 1 גביע יוגורט ביו בטעם טבעי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס גרגירי תירס (שימורים/סנפרוסט)
  • 1 כוס קמח קמח כוסמין מלא ( ***אופציה ללא גלוטן: נחליף את קמח הכוסמין בכוס קמח עדשים כתומות / קמח קינואה)
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • אופציונאלי: חצי כוס עירית/שמיר קצוץ
  • תיבול: אבקת בצל טבעית, מלח

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה נערבב ביצים, יוגורט, קוטג', שמן זית ותבלינים, נוסיף קמח ואבקת אפייה וירק (אם רוצים)
  • נערבב מעט רק עד לאיחוד, נעביר לתבנית שקעים משומנת או תבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • נכניס לתנור שחומם על 170 מעלות לאפייה של 20 דקות. נמתין לקירור

הערות וטיפים

  • רוצים לגוון עם ירקות אחרים? אין שום בעיה - המאפינס יילך מצוין גם עם כוס אחת של ברוקולי או כרובית קצוצים
  • לגרסה נטולת גלוטן - החליפו את קמח הכוסמין בכוס קמח עדשים כתומות / קמח קינואה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.