Go Back
סלט חציל ועגבניות

סלט חציל ועגבניות

סלט חציל ועגבניות אותנטי, ממש כמו של אימא! טעים ופשוט להכנה שהלחם ליד הוא רק תירוץ!
ציון 4.72 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

  • 2 חצילים
  • 5 כפות שמן חמניות
  • 6 עגבניות
  • שיני שום (לפי הטעם)
  • 1 פלפל ירוק (חריף)
  • 1 פלפל/גמבה אדום
  • פפריקה (לפי הטעם)
  • מלח (לפי הטעם)
  • מלח לימון/לימון סחוט (לפי הטעם)
  • סוכר (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • להכניס את החצילים חתוכים לקוביות קטנות לתוך סיר נפרד שיש בו מים רותחים  (לא להסיר את הקליפה של החצילים).
  • כשצבע החציל הופך לאפור, ומתרכך אז הוא מוכן. להוציא למסננת ולסנן את המים.
  • בסיר אחר נשים את השמן ונטגן 6 עגבניות חתוכות קוביות קטנטנות יחד עם קליפתן.
  • להוסיף שיני שום שלמות, פלפל ירוק חריף חתוך טבעות, פלפל אדום- גמבה חתוך קוביות.
  • לתבל בכף שטוחה פפריקה, מלח לפי הטעם, תבלין מלח לימון לפי הטעם.
  • לטעום את הסלט, הוא צריך להיות חמצמץ - עם טיפונת סוכר לאיזון החמיצות.
  • לבשל על להבה נמוכה עד שהירקות מתרככים (הם מתבשלים מהמיץ שהפרישו העגבניות ואין צורך להוסיף מים).
  • כשנוצר רוטב יפהפה, מעט סמיך ואדמדם להוסיף אל הסיר את החציל שבישלנו קודם.
  • לערבב ממש בעדינות כמה שניות לאיחוד ולהסיר מהאש. לצנן ולאחסן בקופסה אטומה במקרר.

הערות וטיפים

* מי שלא אוהבת תבלין מלח לימון אז אפשר מיץ לימון טרי סחוט.
מומלץ תבלין מלח לימון כי טעם הסלט יוצא מופלא ובנוסף נשמר זמן ממושך בקירור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.