Go Back
סלט בורגול מעלף עם חמוציות ובוטנים (ללא בישול)

סלט בורגול מעלף

סלט בורגול טעים, מזין ועשיר בירק, בחמוציות ובבוטנים. מתכון קל להכנה וללא בישול!
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

המצרכים

  • ½ 1 כוסות בורגול (עבה)
  • 4 גבעולי סלרי (חתוך לקוביות)
  • ½ כוס סלרי עלים (קצוץ)
  • 3 כפות חמוציות
  • חבילת בצל ירוק (קצוץ)
  • 3 מלפפונים (קצוצים לקוביות קטנות)
  • 1 גמבה (קצוצה לקוביות קטנות)
  • חופן פטרוזיליה וכוסברה (קצוצים)
  • 2 גזרים (מגורדים)
  • בוטנים מלוחים (לפיזור על הסלט)

להכנת הרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • כפית מלח (או לפי הטעם)
  • כפית פלפל שחור (או לפי הטעם)
  • 1 מלימון (סחוט)
  • 2 כפות סילאן

אופן ההכנה

  • משרים את הבורגול במים חמים כחצי שעה, ולאחר מכן מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
  • שוטפים טוב טוב, וקוצצים את כל הירקות שברשימת המצרכים ומוסיפים לקערת הבורגול.
  • מוסיפים את הרוטב שהכנו, ומערבבים היטב.
  • במידת הצורך, מתקנים טעמים.
  • מכניסים למקרר כשעה לפני הארוחה.
  • לפני ההגשה מפזרים בוטנים מלוחים, כמה שרוצים, ומערבבים את הכל ביחד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.