Go Back
פנקייק רוסי קל להכנה

פנקייק רוסי קל להכנה

גרסה רוסית לפנקייקים קטנים אווריריים וגבוהים בצורה מרשימה!
ציון 4.31 על ידי 49 דירוגים
באדיבות: ליה חודיינטוב

ציוד

כוס = חד פעמי של שתיה חמה

המצרכים

  • ½ 2 גביעי אשל (500 מ"ל)
  • 2 ביצים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3 כוסות קמח

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה לטרוף עם מטרפה ידנית ביצים מלח וסוכר.
  • להוסיף אשל ולתת ערבוב טוב.
  • בהדרגה להוסיף קמח מנופה, ולערבב עד שאין גושים.
  • רק בסוף נוסיף אבקת סודה ונערבב טוב, טוב. (אתם תראו שסודה מתחילה לעבוד ורואים מין בועות כאלה, יותר לא מערבבים)
  • ניקח כף מלאה מהעיסה כל פעם מהצדדים ולא מהאמצע ונשים על מחבת חמה עם שמן.
  • נטגן על אש נמוכה מ שני הצדדים עד הזהבה.
  • נוציא ונניח על נייר סופג, אחרי כל סיבוב של טיגון נוסיף שמן עם יש צורך.
  • ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר או למרוח עם מעט חמאה עם רוצים...פשוט מעדן.
  • ברוסיה אוכלים אולדושקי עם שמנת חמוצה, או מעדן יוגורט שאוהבים, בנוסף להגיש ריבה, דבש, ריבת חלב.

הערות וטיפים

1. ניתן להכין עם קצת פחות קמח. אישית הוספתי שלוש כוסות.
אפשר לבדוק בצורה פשוט את כמות הקמח, פשוט למלא כף ולראות שזה לא נוזל כמו מים אלה יורד מהכף באיטיות.
2.ניתן להוסיף לטעם וריח סוכר וניל למי שאוהב.
3.לסדר את הבלילה עם מרווח במחבת כי הם תופחים.
4. בטיגון, כשרואים שצד עליון התייבש ויש בו כמה חורים/בועות אז להפוך לצד שני. 
5. אשל צריך להיות בטמפרטורת חדר ולא קר מדי
6. בהוספת קמח יהיה קשה לערבב זה בסדר, ככה צריך להיות. אנחנו רוצים לקבל תוצאה נפוחה, לא דקה ודחוסה.
7. לטגן על אש נמוכה שלא ישרף בחוץ בעודו בצקי מבפנים.
7. לחמם היטב את מחבת, ליצוק שמן ולחמם גם את השמן ואז להתחיל בטיגון. השמן לא צריך להיות רותח. כמות השמן היא בערך 2 מילימטר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.