Go Back
קציצות עוף ברוטב

מתכון קציצות מרוקאיות ברוטב

מנה נוסטלגית קציצות טעימות בטירוף שאתם פשוט חייבים לנסות!
ציון 4.43 על ידי 35 דירוגים
באדיבות: אורה ארגוב

המצרכים

לסלרי:

  • 1 ראש סלרי
  • מים (להרתחת הסלרי)
  • 2 כפות קמח

לקציצות:

  • ½ קילו בשר טחון
  • ½ קילו עוף טחון
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל (גדול קצוץ)
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית תבלין ראס אל חנות
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 גזר (מגורד)
  • 2 כפות שמן
  • 3 כפות קמח מצה (או פירורי לחם)

לרוטב:

  • 4 שיני שום (כתושות)
  • 4 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף כורכום
  • ½ כפית מלח
  • אבקת מרק עוף (לפי הטעם)
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כוס מיץ מלימון טרי

אופן ההכנה

סלרי:

  • בסיר גדול מרתיחים מים ובהם משבלים את הסלרי עם 2 כפות שמח למשך 40 דקות.
  • מסננים את הסלרי מהמים ושוטפים במסננת, מניחים בצד.

קציצות:

  • בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות לעיסה אחידה.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר להתייצבות למשך 15 דקות.

רוטב:

  • בסיר גדול מטגנים שום עם 4 כפות השמן.
  • מוסיפים את הסלרי + 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים תבלינים (כורכום, מלח, מרק עוף ופלפל).
  • בידיים משומנות יוצרים קציצות מהעיסה וזורקים אותן לסיר בזו אחר זו, בעדינות.
  • מוסיפים מיץ לימון, מנמיכים להבה וממשיכים בבישול הקציצות עד שהנוזלים מצטמצמים, כשעה ועשר דקות של בישול.

הערות וטיפים

חשוב מידי פעם לנענע את הסיר ולשים לב שהנוזלים לא מצטמצמים יתר על המידה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.