Go Back
עוגת שיש תפוזים רכה

עוגת שיש תפוזים רכה

עוגה שמתאימה להגשה בתום ארוחה חגיגית או באירוח קל לצד שתייה חמה או קרה!
ציון 4.31 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבנית: תבנית 28 עגולה עם חור. מי שרוצה גבוהה 26

המצרכים

  • 5 ביצים (מופרדות)
  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כפית גרידת לימון
  • ½ 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 3 כפות קקאו

אופן ההכנה

  • נקציף חלבונים ונוסיף בהדרגה סוכר.
  • כשהקצף יציב ננמיך את מהירות המיקסר ונוסיף סוכר וניל, שמן, מיץ תפוזים, וגרידת לימון.
  • להקציף את החלמונים ואז להוסיף את השאר לתערובת הומוגנית.
  • ננמיך להכי נמוך ונוסיף קמח ואבקת אפיה בהדרגה.
  • בתבנית משומנת נשפוך 2/3 מהתערובת. בשליש הנותר נוסיף את הקקאו ונערבב עד שהכל מתאחד.
  • נשפוך מעל התערובת הבהירה.
  • עם שיפוד נעשה עיגולים כדי להכניס את התערובת הכהה לבהירה.
  • נאפה על 170 מעלות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.