Go Back
עוגת מיץ תפוזים

עוגת מיץ תפוזים

אין על עוגת תפוזים קלאסית בטעם של פעם טעימה במיוחד ואוי כמה שהיא אוורירית!
ציון 4.31 על ידי 23 דירוגים
באדיבות: נירית קקון

ציוד

כוס: כוס מדידה 

המצרכים

  • 2 כוסות קמח
  • 6 ביצים
  • ½ לימון
  • קליפת לימון (מלימון שלם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

אופן ההכנה

  • נפריד את הביצים, נקציף חלבונים (לבן) ונוסיף בהדרגה כוס סוכר.
  • נגרד קליפת לימון שלם לקערה אחרת.
  • נסחט חצי לימון לקערה. נוסיף את החלמונים (צהוב), סוכר וניל, שמן, מיץ תפוזים, חצי כוס סוכר. ונערבב טוב טוב.
  • נוסיף אחד אבקת אפייה, ו-2 כוסות קמח. ואז נערבב לעיסה חלקה ללא גושים.
  • בתנועת קיפול נוסיף את הקצף עד לערבוב טוב.
  • מומלץ להשתמש בתבנית עם חור.
  • נשפוך את כל התערובת לתבנית (אפשר לא לשמן את התבנית).
  • נכניס לתנור בחום 160 מעלות לשעה (אולי קצת יותר, נבדוק עם קיסם או שיפוד).
  • נוציא ונהפוך את העוגה כשהיא חמה על בקבוק (במידה ואין רגליים לתבנית) עד שמתקררת.
  • נהפוך את העוגה כשהיא קרה ונפזר אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.