Go Back
עוגת שמרים שוקולד מושלמת (סרטון קליעה)

עוגת שמרים שוקולד פרווה מושלמת

איך שהעוגה יוצאת מהתנור תמצאו אצלכם במטבח את כל המשפחה מחכה לטעימה, חובה לנסות!
ציון 4.54 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס: כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • ½ 1 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 3 ביצים L
  • 200 גרם מרגרינה או חמאה רכה
  • ½1 מי ברז
  • 1 כפית מלח

למלית:

  • ½ חבילה מרגרינה או חמאה (100 גרם)
  • 1 חבילה שוקולד מריר (200 גרם)
  • ½1 כוסות טחינה גולמית
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 2 כפות קקאו
  • 1 ביצה טרופה
  • מלח (קורט)
  • תמצית וניל (מעט)

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • כוס מים
  • תמצית וניל (מעט)
  • לימון (פלח)

אופן ההכנה

  • מתחילים בערבוב בקערת המיקסר את הקמח עם השמרים, סוכר, מלח, וסוכר וניל.
  • מוסיפים את הביצים עם כוס מים ומערבלים על מהירות נמוכה.
  • במידת הצורך מוסיפים מים (עד שדפנות הקערה נקיות מקמח ואין בתחתית הקערה שאריות קמח).
  • נמשיך לערבל על מהירות בינונית ואז נרצה להוסיף את המרגרינה או חמאה.
  • נערבל למשך עוד עשר דקות (הבצק יוצא דביק וזה בסדר).
  • נקמח מעט קערה ונתפיח את הבצק לחצי שעה.
  • בינתיים, נרתיח את מצרכי הסירופ למשך עשר דקות ואז נניח אותם בצד.
  • נחזור לבצק ונלוש אותו שוב עם מעט קמח. אחרי זאת נתפיח שוב לעוד עשרים דקות.
  • כעת בזמן ההתפחה השנייה נחמם את המרגרינה עם השוקולד לקרם חלק.
  • לאחר מכן נוריד מהגז ונוסיף את הטחינה, אבקת סוכר, והקקאו (מנופה).
  • נערבב היטב עם לקקן עד לקבלת קרם סמיך וחלק.
  • נקמח משטח עבודה ונחלק את הבצק ל-4 חלקים. כל חלק נרדד לעלה דק מאוד.
  • נמרח עם פולטה מהמלית באופן אחיד ונגלגל לרול ארוך.
  • נחצה את הרול לחצי וכל חצי נחצה ל-2 רצועות.
  • קולעים מ-4 הרצועות צורת שתי וערב ואז נניח את העוגה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
  • לשים לב שבכל זמן שנתעסק עם חלק אחר מהבצק,
  • חשוב שנכסה את שאר הבצק וגם את העוגות הקלועות בשקית.
  • אחרי שסיימנו את הקליעה, נניח להתפחה אחרונה של רבע שעה.
  • נחמם תנור על 180 מעלות טורבו. נבריש את העוגות בביצה טרופה ובעדינות.
  • נשים לאפייה של חצי שעה או עד להשחמה יפה.
  • אחרי שהעוגות מוכנות נשפריץ מעט מים ונכסה במגבת לכמה דקות.
  • נבריש בסירופ סוכר בנדיבות.
  • מומלץ להקפיא את העוגות בניילון נצמד.

צורת הקליעה:

  • בסרטון הבצק היה קצת קפוא ולכן היה קשה לחבר את הרצועות למעלה - מה שחשוב זה הכלל:
  • מתחילים עם הרצועה הימניתורק איתה מעלים ומורידים מעליה את שאר הרצועות(רצועה למטה רצועה למעלה ממש כמו שתי וערב).
  • שימי לב! להזיז כמה פעמים את הרצועה הימנית כי כל פעם חוזרים לרצועה הימנית. ניתן להכין מ 4 רצועות ומעלה.

הערות וטיפים

  • טיפ חשוב: אחרי שגלגלנו את הבצק לרול(גליל), עוטפים בנייר אפיה ומכניסים למקפיא לחצי שעה, מוציאים מהמקפיא ואז יותר נוח לחצות את הרול (או את הגליל) ללא לכלוך ממרח השוקולד, אחרי שחצינו את הבצק רצוי לחכות עשר דקות ואז לקרוץ לצורות.
  • איך מכינים את הצורה? סרטון קליעה מלא מחכה לכם כאן בקבוצתה של פרח גבסו בפייסבוק.
  •  
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.