Go Back
חזה עוף במרינדה עם בטטה צלויה ושעועית מוקפצת

חזה עוף במרינדה

 ארוחת צהריים עסיסית, מומלצת בחום למי שמקפיד על דיאטה עתירת חלבונים ודלת שומן!
ציון 4.34 על ידי 21 דירוגים
באדיבות: מורן תורג'מן

המצרכים

  • 8 חתיכות חזה עוף (שניצל)

לבטטה צלויה:

  • 2 בטטות (בינוניות)
  • שמן זית (מעט)
  • טימין טרי/יבש
  • מלח ים אטלנטי (קורט)

למרינדה:

  • 3 כפות רוטב לימון שמן זית ועשבי תיבול (של קנור)
  • 2 שיני שום (כתושים)
  • כורכום (מעט )
  • פלפל שחור גרוס (מעט )
  • 5 כפות שמן זית

לשעועית המוקפצת:

  • ½ חבילה שעועית טרייה/קפואה
  • 2 שיני שום כתושות (ומעט שמן)
  • סילאן (מעט )
  • שמן שומשום (מעט )
  • סויה
  • 2 כפות רוטב טריאקי של קנור
  • פלפל שחור (קורט)
  • שומשום לעיטור

אופן ההכנה

  • נערבב את חומרי המרינדה היטב ונשרה אותם עם החזה עוף לרבע שעה.
  • נחמם טוב טוב את הפלנצ'ה (הכי חשוב לעסיסיות!).
  • כעת מניחים בשכבה אחידה את החזה עוף וצורבים אותו 2-3 דקות מכל צד על להבה גבוהה, ולא דקה יותר!

לשעועית המוקפצת:

  • נשים במחבת מעט שמן עם השום תוך זהירות לא לשרוף ומוסיפים את השעועית.
  • אם היא תחילה טרייה - נרתיח אותה קודם 3 דקות ומסננים.
  • נוסיף את כל הרטבים ונקפיץ 2 דקות ואז נעטר שומשום.

לבטטה הצלויה:

  • נשטוף היטב את הבטטות ( עם הקליפה) ומייבשים אותם ואז נחתוך לאורך על חצי.
  • בתבנית אפייה שמים שמן זית, מפזרים טימין ומלח ים ואז מניחים את הבטטות כלפי מטה (שהקליפה תהיה כלפי מעלה).
  • נמרח את הבטטה עם השמן והתבלינים ואז מעל שוב נזלף מעט שמן זית.
  • נכניס לתנור שחומם מראש (חשוב!) על 200-210 מעלות עד שמוכן, בערך 50 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.