Go Back
קציצות טונה

קציצות טונה אפויות בתנור

קערה אחת, אפייה קצרה וקיבלתם קציצות טונה שחומות, רכות ועסיסיות, מלאות בטעם עשיר וניחוח משגע לארוחת צהריים או ערב קיצית וקלילה לצד סלט טרי וטחינה מרעננת
ציון 4.17 על ידי 18 דירוגים
באדיבות: אורטל מושיקה

המצרכים

  • 3 קופסאות טונה מקופסת שימורים בשמן
  • 2 ביצים
  • 2 בצלים
  • 4 כפות פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

תוספות ושדרוגים לקציצות:

  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף רוטב צ׳ילי מתוק
  • 3 כפיות כפיות רוטב סויה
  • 1 גזר (לא חובה)

אופן ההכנה

  • מסננים את הטונה היטב מהשמן ומניחים בקערה גדולה. את הבצל (והגזר אם רוצים להוסיף) קולפים ומגרדים בפומפייה על הצד הגס, סוחטים היטב מנוזלים ומוסיפים לקערה
  • מוסיפים גם ביצים, פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, רוטב צ'ילי וסויה, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב את כל המצרכים, עד שמתקבלת עיסה אחידה, מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך 15 דקות
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה, מרססים ספריי שמן, יוצרים קציצות ומניחים על התבנית, מרססים בספריי שמן גם מלמעלה
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את קציצות הטונה 30-40 דקות, תלוי בתנור. הקציצות מוכנות כאשר הן שחומות ויפות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.