מסננים את הטונה היטב מהשמן ומניחים בקערה גדולה. את הבצל (והגזר אם רוצים להוסיף) קולפים ומגרדים בפומפייה על הצד הגס, סוחטים היטב מנוזלים ומוסיפים לקערה
מוסיפים גם ביצים, פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, רוטב צ'ילי וסויה, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב את כל המצרכים, עד שמתקבלת עיסה אחידה, מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך 15 דקות
מרפדים תבנית בנייר אפייה, מרססים ספריי שמן, יוצרים קציצות ומניחים על התבנית, מרססים בספריי שמן גם מלמעלה
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את קציצות הטונה 30-40 דקות, תלוי בתנור. הקציצות מוכנות כאשר הן שחומות ויפות.