Go Back
חציל קלוי עם סלט עגבניות חריף וטחינה

חציל קלוי עם סלט עגבניות חריף וטחינה 

שילוב קטלני של חציל קלוי, עגבניות וטחינה שיעשה לכם טוב בפה וטוב לבריאות!
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

המצרכים

  • 1 חציל (בינוני)
  • 3 עגבניות (קצוצות)
  • 1 פלפל חריף (קצוץ)
  • 3 שיני שום (קצוצות)
  • כוסברה (חופן קצוצים)
  • פטרוזיליה (חופן קצוצים)
  • שמן זית (לפי טעם)
  • ½ לימון (סחוט)
  • מלח (לפי טעם)
  • פלפל (לפי טעם)
  • טחינה ביתית (לזילוף)
  • חופן צנוברים (לפיזור וקישוט)

אופן ההכנה

  • חוצים את החציל באמצע לשני חצאים, ומפזרים מלח גס ומעבירים אותו למסננת בכדי שהנוזלים והמרירות יצאו ממנו.
  • מחממים תנור ל 200 מעלות טורבו.
  • בתבנית עם נייר אפייה, מניחים את החציל, מורחים עליו קצת שמן זית ומכניסים לתנור לשלב העליון.
  • לאפות בתנור כחצי שעה בערך, לשים עין ולהוציא כשהחצילים מזהיבים ומקבלים צבע שחום ויפה.
  • מערבבים את העגבניות הקצוצות עם השום והפלפלים שקצצנו.
  • מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים ומתבלים בשמן זית, חצי לימון סחוט ומלח פלפל לפי טעם.
  • מוציאים את החציל ומעבירים אותו לצלחת שבה נגיש אותו.
  • מפזרים על החציל את סלט העגבניות החריף.
  • מעל הכל מזלפים טחינה ביתית ומפזרים את הצנוברים.
  • טיפ: אפשר להגיש עם צנימים או קרקרים ולקחת את המנה לשלב הבא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.