חוצים את החציל באמצע לשני חצאים, ומפזרים מלח גס ומעבירים אותו למסננת בכדי שהנוזלים והמרירות יצאו ממנו.
מחממים תנור ל 200 מעלות טורבו.
בתבנית עם נייר אפייה, מניחים את החציל, מורחים עליו קצת שמן זית ומכניסים לתנור לשלב העליון.
לאפות בתנור כחצי שעה בערך, לשים עין ולהוציא כשהחצילים מזהיבים ומקבלים צבע שחום ויפה.
מערבבים את העגבניות הקצוצות עם השום והפלפלים שקצצנו.
מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים ומתבלים בשמן זית, חצי לימון סחוט ומלח פלפל לפי טעם.
מוציאים את החציל ומעבירים אותו לצלחת שבה נגיש אותו.
מפזרים על החציל את סלט העגבניות החריף.
מעל הכל מזלפים טחינה ביתית ומפזרים את הצנוברים.
טיפ: אפשר להגיש עם צנימים או קרקרים ולקחת את המנה לשלב הבא.