Go Back
קציצות ירק בתנור עם בשר טחון

קציצות ירק בתנור עם בשר טחון

לביבות ירק טעימות ביותר עם תפוח אדמה מבושל ושילוב קישואים, גזר ובשר טחון עסיסי!
ציון 4.36 על ידי 28 דירוגים
באדיבות: אילנה לוי

המצרכים

  • ½ קילו בשר בקר טחון
  • 3 קישואים
  • 4 גזרים
  • 2 תפוחי אדמה
  • 1 בצל
  • פטרוזיליה קצוצה (חופן )
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • פלפל לבן (לפי הטעם)
  • ¾ כוס קוואקר
  • 2 ביצים

אופן ההכנה

  • נגרד בפומפייה את הקישואים, גזרים, תפוחי אדמה, ובצל, ונוסיף את חופן הפטרוזיליה.
  • נעביר את הירקות למסננת ונוסיף להן כפית מלח, ואז נערבב ונניח שעה שיגירו הנוזלים.
  • נסחט היטב מכל הנוזלים ונוסיף את הבשר בקר טחון, קוואקר, ביצים, כפית שטוחה פלפל שחור וחצי כפית פלפל לבן.
  • כעת נערבב היטב את כל העיסה ונעבירה למקרר לספיגת הטעמים.
  • נרצה ליצור קציצות שטוחות ונניח אותן על נייר אפיה משומן מעט.
  • נאפה ב-180 מעלות עד שמזהיבים בערך 35 דקות. אין צורך להפוך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.